Autor Sanitat
4 Novembre 2019 a 10:00

La Marató 2018 impulsa 43 projectes de recerca sobre el càncer

96 equips de recerca del càncer han rebut 15 milions d’euros

La Marató 2018 entrega ajuts recerca càncer //Foto:Fundació La Marató de TV3

La Marató 2018 entrega ajuts recerca càncer //Foto:Fundació La Marató de TV3

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han presidit  l’acte de lliurament dels ajuts a la recerca recaptats per la Marató de TV3 i Catalunya Ràdio del 2018, que s’ha fet aquest dijous a l’Acadèmia de Ciències Mèdiques i de la Salut a Barcelona. En total, s’han entregat els diplomes acreditatius a 96 equips de recerca sobre el càncer, que rebran els 15 milions d’euros de La Marató de l’any passat per dur a terme 43 projectes de recerca sobre aquesta malaltia durant els propers tres anys.

A la clausura de l’acte, la consellera Budó ha destacat que es tracta d’una xifra rècord. El marcador històric de la Marató 2018 ha permès a la Fundació fer l’aportació anual més gran en recerca de la seva història. En els 27 anys d’història de La Marató, aquesta és la vegada que es destinen més recursos i que hi ha més investigadors implicats”.

En aquest sentit, la portaveu del Govern ha subratllat que “La Marató, amb xifres increïbles, només és possibles gràcies a la solidaritat de tot un país”. Budó ha afegit que “La Marató ha deixat avui de ser un programa de televisió per ser un esdeveniment social i col·lectiu de primera magnitud, present en tot el territori. S’ha convertit també en una font de finançament de recerca biomèdica d’excel·lència de primer ordre”. En aquest sentit, la consellera s’ha adreçat així als equips de recerca distingits: “Avui us encarreguem que dediqueu els vostres millors coneixements, tot allò que heu après a investigar, per lluitar contra el càncer. El vostre èxit serà l’èxit de tots nosaltres”.

Per la seva part, la consellera de Salut, Alba Vergés, ha recordat que la incidència de càncer al nostre país és molt alta, un de cada dos homes i una de cada tres dones tindran càncer al llarg de la seva vida. “Per això és cabdal seguir treballant per buscar nous mètodes de prevenció i de diagnosi, tractaments més eficients que augmentin la supervivència i mètodes per millorar la qualitat de vida dels pacients, un repte que ben segur afrontarem juntament els guanyadors i el Departament de Salut”, ha assegurat.

D’altra banda, la consellera de la Presidència ha fet una defensa dels mitjans de comunicació públics del país i ha assegurat que “La Marató és l’expressió màxima de la vocació de servei públic de TV3 i Catalunya Ràdio i de la seva responsabilitat social”.

“Els nostres mitjans sovint són al punt de mira polític, i fins i tot van estar a punt de ser intervinguts amb l’article 155 – i encara hi ha partits polítics a Catalunya i a Espanya que ho reclamen-. El seu compromís està fora de dubte, i cada any ho demostren amb la Marató”, ha afirmat Budó.

 

Finançats 872 projectes de recerca biomèdica

En 27 anys de trajectòria, La Marató de TV3 ha recaptat prop de 188 milions d’euros, amb els quals s’ha finançat 872 projectes de recerca biomèdica que han dut a terme 8.000 investigadors. Aquestes investigacions han aportat millores notables en la prevenció, el tractament, el diagnòstic i el pronòstic de moltes malalties greus i cròniques.

Les conselleres també han fet una crida a participar en la pròxima edició de La Marató 2019 que es farà el dia 15 de desembre i que estarà dedicada a les malalties minoritàries, amb el lema “Minories que fan una majoria”.

A l’acte d’aquest dijous, també hi ha assistit el director general de Recerca i Innovació del Departament de Salut, Robert Fabregat; la vicepresidenta de la CCMA i de la Fundació La Marató de TV3, Núria Llorach; el director de La Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé; i el president de l’Acadèmia de les Ciències Mèdiques i de la Salut, Joan Sala. Els periodistes Gemma Nierga, Ramon Gener i Roger Escapa, que van presentar La Marató de 2018, han estat els encarregats de conduir l’acte de lliurament de les ajudes.

4

Switch to mobile version