Autor Economia
18 Octubre 2019 a 18:00

L’habitatge digne, inclusiu, assequible i energèticament eficient

Debat i reflexió de la 2ª jornada del BMP

1er Mediterranean Real Estate Fòrum BMP2019 // Foto:FIABCI

1er Mediterranean Real Estate Fòrum BMP2019 // Foto:FIABCI

La segona jornada de la 23a edició del Barcelona Meeting Point (BMP 2019), que se celebra al pavelló 8 del recinte Montjuïc-Plaça Espanya de Fira de Barcelona des de dimecres i fins el proper dissabte 19 d’octubre, ha posat el focus d’interès en el debat sobre el dret que tenen tots els ciutadans per accedir a un habitatge digne i en la igualtat d’oportunitats de gènere en un sector tradicionalment tan masculí amb és l’immobiliari. Barcelona Meeting Point, que està organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona (CZFB), ha comptat amb la col·laboració de la Women In Real Estate Spain (WIRES), associació que té entre els seus objectius fomentar el paper de la dona en l’entorn professional del sector immobiliari. Al matí, dins de BMP 2019, WIRES va celebrar un esmorzar i la taula rodona “els nous reptes del retail”.

El delegat especial del’Estat alCZFB i president de BMP, Pere Navarro, ha explicat que “tant al Consorci de la Zona Franca de Barcelona com al Barcelona Meeting Point estem plenament compromesos amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que les Nacions Unides ha fixat com 17 objectius per avançar cap a una societat més equitativa, justa i sostenible sobre l’horitzó temporal de l’any 2030 “. Navarro ha volgut aprofitar l’ocasió per conscienciar els empresaris “de la importància que el sector immobiliari s’impliqui amb els ODS. Tots ells seran els responsables de desenvolupar el sector immobiliari en els propers anys i per això vull fer-los un crida perquè s’involucrin en aquests Objectius de Desenvolupament Sostenible a l’horitzó de l’any 2030”.


L’habitatge digne, inclusiu, assequible i energèticament eficient, centra la reflexió del BMP

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha acollit aquest matí en el seu estand dins de BMP 2019 la taula rodona de debat sobre el “Habitatge digne, inclusiva, assequible i energèticament eficient” que ha comptat amb representants de la Asociación de Promotores de Constructores de España (APCE), el Ajuntament de Sant Cugat del Vallés (Barcelona) y de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). Organitzada per la Asociación de Promotores Constructores de España (APCE) ha comptat amb la moderació d’Elena Massot, Vicepresidenta de APCE, i la participació de Pere Soler, Tinent d’Alcalde de Presidència, Hisenda, Serveis Urbans, Mobilitat i Seguretat de l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallés, Amadeu Iglesias, Director – gerent de IMPSOL, Àrea Metropolitana de Barcelona i Lluís Marsá President de APCE.


Se celebra la primera edició del Mediterranean Real Estate Fòrum

BMP 2019 acull dins del BMP Congress la primera edició del Mediterranean Real Estate Fòrum, un punt de trobada per a organitzacions i professionals de l’immobiliari, un dels sectors clau per a l’economia de la regió mediterrània. En aquest fòrum es donen a conèixer les oportunitats d’inversió i desenvolupament al Mediterrani, Orient Mitjà i Àfrica i serveix com a plataforma per a l’intercanvi i la cooperació empresarial. Organitzat pel Consorci de la Zona Franca de Barcelona, amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Barcelona, ASCAME (Associació de Cambres de Comerç i Indústria del Mediterrani), FIABCI (International Real Estate Federation) i IHRA (International Hotels & Restaurants Association), el Mediterranean Real Estate Fòrum neix fruit del compromís amb la indústria immobiliària i urbana com a base fonamental per al desenvolupament econòmic de la regió mediterrània. Una conferència internacional que ha tractat temes estratègics tals com les oportunitats d’inversió en 3 les regions que banya la mar Mediterrània, els projectes de planificació urbana i les oportunitats de desenvolupament d’infraestructures en diferents països.

“A més de determinar les oportunitats i reptes del sector immobiliari, el Mediterranean Real Estate Fòrum aborda l’impacte del sector en la creació de pimes i llocs de treball a la regió; fomenta la cooperació entre empreses d’Europa, Orient Mitjà i Àfrica; recolza l’intercanvi de tecnologia i Know How, i incrementa els acords de joint-venture entre les empreses participants “, ha afirmat Anwar Zibaoui, Coordinador General d’ASCAME.

 

Switch to mobile version