Autor Articles i estudis
5 Octubre 2019 a 12:00

Dia Mundial dels Animals: NO al testat animal en cosmètics

Dia Mundial dels Animals // Foto: bellezaactiva

Dia Mundial dels Animals // Foto: bellezaactiva

Des de Belleza activa clamem… Feliç Dia Mundial dels Animals! I us preguntareu… què té a veure la cosmètica amb el món animal? Precisament volem celebrar que formin per sempre part de mons aïllats i és que potser no tenies consciència de com s’ha maltractat als animals per a experimentar amb els cosmètics. I és que per fi hem pres consciència que NO tot val perquè estiguem belles i bells, que no hi ha cosmètica millor que aquella que és sostenible i solidària amb la resta d’éssers del planeta. Així que diem ben alt NO al testat animal en cosmètics.

Prohibit el testat animal i adéu a l’etiqueta ‘cruelty free’

Com recull l’Associació Nacional de Perfumeria i Cosmètica (Stanpa), des de 2013, la Unió Europea prohibeix la venda de cosmètics testats amb animals o compostos amb ingredients experimentats amb ells. No obstant això, fins a aquest juliol proliferaven els productes amb l’etiqueta ‘cruelty free’.

Però quin sentit tenen aquestes etiquetes si Europa, els Estats Units i Llatinoamèrica segueixen el mateix reglament de prohibició de testat amb animals en cosmètics i productes emprats en ells? La resposta es troba en el mercat asiàtic, on cada país segueix una legislació diferent en el moment de regular la formulació cosmètica.

A partir de l’1 juliol, la Comissió Europea ha prohibit que els productes cosmètics continguin les etiquetes ‘sense’ o ‘free’, com ‘cruelty free’, al·legant que en la promoció dels articles s’hauran de destacar els ingredients beneficiosos dels cosmètics i no per allò que NO tenen

Compromís amb els drets dels animals

En el mercat de la cosmètica, hi ha algunes marques cosmètiques que han clamat amb més força contra l’experimentació animal exhibint un compromís sòlid amb la causa com a part intrínseca de la seva filosofia. Aquest és el cas de  The Body Shop que, des de 1989, lluita perquè s’acabi amb el testat animal en cosmètics «a tot el món per sempre». Per això, a través de la seva campanya global Forever Against Animal Testing denuncien que en el 80% dels països encara no existeixi una llei concreta per a avortar aquesta cruel pràctica que maltracta més de 500.000 animals cada any.

A l’octubre, The Body Shop i Cruelty Free International, com a altaveu de 8,3 milions de persones, van clamar en la seu de les Nacions Unides que s’estableixi una prohibició global de l’experimentació animal en cosmètica.

L’imparable aterratge de la cosmètica vegana

En els últims anys, la cosmètica també ha rebut el ressò de preocupació per l’estat del planeta i de la resta d’éssers vius. Hem après que per a sentir-nos bé per dins i per fora és imprescindible adoptar una actitud sensible amb el nostre entorn, no per caritat, sinó per responsabilitat amb el nostre passat, present i futur. I amb la nostra pròpia vida: preservar el planeta és apostar per la vida.

En aquesta filosofia s’emmarca l’auge pel natural, com allò més beneficiós per a la nostra salut, havent pres consciència de l’agressió que suposa per a l’organisme alguns components industrials. I aquí ha aterrat amb força la cosmètica vegana, que presenta una quantitat amplíssima de productes cosmètics que ni inclouen ingredients ni derivats d’animals.

Per bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version