Autor Societat
2 Setembre 2019 a 15:00

Cal donar sang a la tornada de les vacances

Cada dia calen 1.000 donants

donacio sang

donacio sang

El Banc de Sang i Teixits és el responsable  de gestionar i administrar la donació, l’anàlisi i la transfusió de sang, plasma sanguini i hemoderivat  a Catalunya. Cada dia calen 1.000 donants de sang, i per aconseguir-ho el BST té 16 centres fixos situats als principals hospitals de les regions sanitàries catalanes i 17 unitats mòbils que realitzen més de 80 sortides setmanals a tots els pobles i ciutats de Catalunya. El Banc organitza cada any unes 4.200 campanyes repartides per tot el territori.
Pel que fa a les donacions de teixits, més de 12.000 persones se’n van beneficiar l’any passat. El BST és l’encarregat de manipular, preparar i fer arribar als hospitals els teixits provinents dels donants morts i que serviran per a moltes intervencions quirúrgiques. Un donant de teixits pot beneficiar més de 100 persones. Pel que respecta al banc de llet materna, mig miler de nadons s’alimenta cada any a Catalunya amb llet d’aquest centre. I l’activitat del banc de cordó umbilical ha permès a més de 1.600 persones d’arreu del món tenir una esperança per curar malalties com la leucèmia.
El Banc de Sang i Teixits de Catalunya, institució pionera i capdavantera a Europa, integra també els bancs de llet materna i de cordó umbilical. Catalunya va ser pionera en unificar els bancs de sang que hi havia als diferents hospitals, i és líder europeu i tercer al rànquing mundial en trasplantament de sang de cordó umbilical.
Switch to mobile version