Autor Societat
22 Setembre 2019 a 15:00

108 candidatures als Premis Dona TIC 2019

Distribuïdes en 7 categories

Premis Dona TIC// Cartell Conselleria Politiques Digitals

Premis Dona TIC// Cartell Conselleria Politiques Digitals

 

Fins a 108 dones i entitats de diferents àmbits han presentat la seva candidatura a alguna de les set categories dels Premis Dona TIC 2019, que va tancar el termini de la convocatòria el passat dilluns, 16 de setembre. Amb aquesta xifra, que representa un 14% d’augment respecte del nombre de candidatures de l’edició 2018, els Premis Dona TIC baten tots els rècords i confirmen el creixement continu experimentat per la convocatòria des de la seva primera edició, al 2015, que va rebre 45 candidatures. De fet, l’edició 2018, amb més de 90 candidatures, ja va duplicar aquesta xifra, després que el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública donés un nou impuls a la convocatòria.
Així ho ha anunciat avui la directora general de Societat Digital, Joana Barbany, que s’ha mostrat molt satisfeta que “aquesta cinquena edició dels Premis Dona TIC hagi superat la fita de les 100 candidatures, cosa que confirma l’interès del talent tecnològic femení per aflorar, visibilitzar-se i donar-se a conèixer en un sector on, malauradament, encara només el 30% de les persones ocupades són dones, malgrat ser un dels més dinàmics i amb més bones perspectives de futur pel que fa a la creació d’ocupació de qualitat”. Barbany ha fet aquestes declaracions en el curs d’una trobada organitzada pel fòrum Dones pel futur, Associació Catalana de Dones Directives i Empresàries.
La de 2019 és, doncs, l’edició més exitosa fins ara d’aquests guardons que volen reconèixer i divulgar el paper i el talent de les dones en l’àmbit tecnològic i oferir referents a les nenes i dones joves per esperonar-les a estudiar enginyeries i assumir posicions de lideratge en el sector. Organitzats pel Departament de Polítiques Digitals amb la col·laboració de l’Observatori Dona, Empresa i Economia de la Cambra de Comerç de Barcelona, els Premis Dona TIC s’inscriuen en el Pla Dona TIC, el pla estratègic que impulsa Polítiques Digitals amb l’objectiu prioritari d’incrementar la presència femenina en el sector.

Les 108 candidatures presentades s’han distribuït entre les 7 categories i dues subcategories dels Premis Dona TIC 2019 de la següent manera:

 • Emprenedora (fundadora o cofundadora d’una empresa en actiu del sector de les TIC): 25 candidates
 • Professional (treballadora d’una empresa o organització, o freelance, dedicada a l’àmbit de les TIC i en possessió d’una titulació universitària TIC): 18 candidates
 • Acadèmica/Investigadora (dedicada a la formació i/o recerca en l’àmbit de les TIC i en possessió d’una titulació universitària TIC): 12 candidates
 • Divulgadora (dedicada a l’àmbit de la comunicació vinculada a les TIC): 11 candidates
 • Dona TIC revelació (amb un paper rellevant i destacable en l’àmbit de les TIC tot i tenir una trajectòria curta): 9 candidates
 • Estudiant TIC (estudiants de qualsevol titulació universitària o cicle formatiu de FP de l’àmbit TIC que han desenvolupat un projecte i/o iniciativa destacable en aquest àmbit):
  • Universitària: 11 candidates
  • FP: 3 candidates
 • Iniciatives referents (empresa, entitat, centre formatiu/institució que hagi desenvolupat una iniciativa pròpia que posi en valor el paper de la dona en l’àmbit de les TIC):
  • Empresarial: 4 iniciatives
  • D’entitat, centre formatiu/institució: 15 iniciatives

Aquestes candidatures seran avaluades ara per un jurat de composició paritària

Format per 12 representants d’entitats i institucions dels àmbits l’àmbit de l’empresa, la universitat, les administracions públiques i els mitjans de comunicació. El lliurament dels guardons tindrà lloc el proper 8 d’octubre de 2019 a la Sala Barts, a Barcelona.
Des de la seva primera edició, l’any 2015, els Premis Dona TIC han crescut de forma molt significativa, passant de les 4 categories de premis i 45 candidates de la primera edició a les 6 categories i 57 candidates al 2016; 7 categories i 73 candidates a l’edició 2017, i 7 categories i 93 candidates el 2018.
Switch to mobile version