Autor La recepta
28 Agost 2019 a 12:00

La pinya, diürètica i depurativa

pinya// Foto: Security en Pixabay

pinya// Foto: Security en Pixabay

D’origen tropical, la pinya destaca per l’alt contingut en aigua, en un nivell que ronda el 85%,de la seva composició. Aquest al contingut fa que aquesta fruita sigui especialment diürètica, depurativa i desintoxicant. En aquest sentit, el contingut vitamínic també és rellevant, amb presència de vitamines del grup A, B i C, a més de minerals, fonamentalment potassi i iode. Destaca la vitamina C que, a banda de les conegudes funcions antioxidants i de protecció immunològica de l’organisme davant dels refredats i d’altres afeccions, també contribueix a afavorir l’absorció de ferro i combat els radicals lliures.

A més a més, és molt rica en hidrats de carboni; de fet, aquest és el nutrient més important. S’hi suma el contingut en fibra, fa que la pinya sigui una fruita que ajudi a mantenir regular el trànsit intestinal i que el consum provoqui en el nostre organisme un efecte saciant. La fibra, tot i que no aporta cap nutrient pròpiament dit, també contribueix a disminuir l’absorció de colesterol.

Aquest combinat de característiques fins al moment exposades, juntament al fet que la pinya és una fruita molt poc calòrica, 45 calories als 100 grams, fa que estiguem al davant d’un aliment de consum molt recomanable, també formant part de dietes de control de pes i de les anomenades ‘detox’.

D’altra banda, però, pot ser desaconsellada o de consum controlat en casos de sensibilitat de l’estómac, per la seva acidesa.

Per El Tot Granollers / AMIC

Switch to mobile version