Autor Societat
9 Juliol 2019 a 15:00

I Congrés Internacional per a l’erradicació de les violències masclistes

A l‘antiga fàbrica Fabra i Coats de Barcelona els dies 22 i 23 d’octubre

Consell Nacional de les Dones de Catalunya// Foto: Dones

Consell Nacional de les Dones de Catalunya// Foto: Dones

La presidenta del Consell Nacional de les Dones de Catalunya (CNDC), Núria Balada, va reivindicar dissabte passat a Tarragona que “cal accelerar les transformacions necessàries per erradicar la violència masclista de la nostra societat i garantir que les dones puguem gaudir dels nostres drets i llibertat”. Amb aquest objectiu, Balada, que també és presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), va anunciar que aquest organisme està organitzant la celebració el 22 i 23 d’octubre delI Congrés Internacional per a l’Erradicació de les Violències Masclistes 
 
La presidenta del CNDC ha demanat a les entitats la seva implicació en el Congrés, del qual ha destacat que “visibilitzarà les estratègies de les dones d’arreu del món per fer front a les situacions de violències masclistes”, així com el fet que “la diversitat d’agents que hi participaran sumaran coneixement i crearan aliances de coordinació i treball en xarxa”. Balada ha fet aquestes declaracions davant les representants de les 417 entitats de dones que formen el CNDC i que han celebrat la seva reunió plenària a Tarragona.
 
El Congrés, que tindrà lloc a l‘antiga fàbrica Fabra i Coats de Barcelona, comptarà amb conferenciants internacionals, nacionals i tallers. S’adreça a professionals dels circuits de violència masclista, personal de les administracions públiques encarregades d’intervenir en el disseny i execució de polítiques públiques amb perspectiva de gènere, i al teixit associatiu feminista català.
S’estructurarà en 3 blocs:
1.     Les violències masclistes, una vulneració dels Drets Humans.
2.     Violències estructurals i resistències feministes.
3.     Les violències sexuals com a forma de control social.

Ampliació del CNDC

En la reunió d’avui el CNDC ha ratificat la incorporació en l’organisme de 25 noves entitats de dones. Segons Balada, “aquestes nombroses noves incorporacions mostren la força actual del moviment feminista a Catalunya”.
Recentment, les entitats del CNDC han col·laborat amb les diputades catalanes en la iniciativa El Parlament de les Dones per a l’elaboració d’un document programàtic de Declaració que ha de marcar les polítiques públiques feministes del nostre país.
El CNDC té 20 anys d’experiència com a organisme amb estatus consultiu del Consell Econòmic i Social, de les Nacions Unides (ECOSOC). Des de llavors, està representat en les sessions anuals de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW).
Els grups de treball d’aquest òrgan son els següents:
·       Dones amb Discapacitats
·       Dones Grans
·       Dones, Empresa i Economia
·       Dones Migrades i Refugiades
·       ODS i Agenda 2030
·       Participació Internacional
·       Salut
·       Violències masclistes
NOTA: El Dossier estadístic de l’Observatori per a la Igualtat de Gènere facilita dades actualitzades a mes de juliol de 2019 sobre els diferents indicadors de les violències masclistes.
Switch to mobile version