Autor Articles i estudis
20 Juliol 2019 a 12:00

Els protectors solars cap·pilars més eficaços

Protectors solars cap·pilars// Foto: Nuggela y Sule bellezaactiva

Protectors solars cap·pilars// Foto: Nuggela y Sule bellezaactiva

La petjada estival en la teva cabellera

Estar a la platja o en la piscina és la nostra millor salvació per a combatre les altes temperatures del període estival. No obstant això, aquests moments de plaer no ho són tant per al nostre cabell, que sofreix molt per la radiació solar: sequedat, descoloracions involuntàries, fragilitat i fins i tot caiguda capil·lar ocasional. Però que no condeixi el pànic, que no hem de renunciar a res. Amb els millors protectors solars capil·lars, trobarem el millor equilibri beauty de l’estiu. En aquest article, descobriràs quin efecte té la radiació solar, la salina marina i el clor en el nostre cabell


La radiació solar i el vent

– Sequedat i fragilitat, sobretot en el cabell sec. La radiació ultraviolada i infraroja produeix una reducció de la secreció normal de sèu, per la qual cosa la cabellera està més resseca. El vent també empitjora l’estat d’aquest tipus de cabell, perquè el resseca. Per això és imprescindible garantir la total hidratació i nutrició de la fibra.
– Pèrdua de la queratina natural del cabell. La cabellera apareix menys brillant i més fràgil. És recomanable optar per protectors solars capil·lars que continguin K.P.F (Keratin Protection Factor), que indica el percentatge d’aquest element constituent del cabell.
– Coloracions involuntàries en cabells tenyits per l’efecte blanquejant dels raigs UV. La radiació solar provoca una oxidació similar a les coloracions dels salons, però amb vetes no sol·licitades de vermells, taronges i fins i tot verds. Això ocorre perquè els raigs UV destrueixen els pigments, deixant el cabell més clar.

El salnitre del mar i la sorra de la platja

No només els raigs solars tenen efectes per al nostre cabell, el salnitre i la sorra també juguen un efecte advers.

– L’efecte lupa del salnitre. La sal del mar conté cristalls que provoquen un efecte lupa atraient la radiació solar.
– Els minerals de la sorra. Aquests provoquen l’oxidació de la fibra capil·lar, i aquesta es destrueix.

El clor de les piscines

– Sequedat i fragilitat. Com a element químic el clor no és innocu al nostre cabell i posa en perill els seus olis naturals. I així es percep en la cabellera, que perd la seva lluentor natural i es mostra trencadissa i deshidratada.
– I fins i tot, episodis de caiguda, perquè el cuir cabellut està molt ressec. Això només ocorre si passem massa temps en la piscina.
– Decoloracions forçades per la suma de químic i químic. Quan els químics del tint entren en contacte amb els components del clor el resultat és, en algunes ocasions, alteracions de color. Així les cabelleres poden destenyir-se i oxidar-se. El cabell ros és el més afectat i pot adquirir indesitjables vetes verdes.

 

Tres gestos per a salvar la teva cabellera

Com cuidem la cabellera de les inclemències naturals de l’estiu? Amb tres senzilles i imprescindibles accions. Són aquestes:

– Protecció. Empra protectors solars capil·lars durant la jornada de platja o piscina, però també per a fer passejos, ja que la radiació està a tot arreu. Gaudeix de la gran varietat de cosmètics que existeixen per a aquesta funció i tria el tipus que més s’adapti a les teves necessitats.
– Neteja. Aposta per productes que estiguin especialment dissenyats per a recuperar el cabell després de l’exposició solar, perquè eliminaran de forma fàcil i eficaç els rastres de sal i clor.
– Nutrició. Si hem comentat que l’efecte immediat d’aquests tres factors adversos és la deshidratació del cabell, cal emprar cosmètics molt nutritius. En aquest sentit et recomanem màscares i condicionadors, encara que també pots utilitzar cosmètics capil·lars sense aclarit.

Switch to mobile version