Autor Motor
17 Juny 2019 a 10:00

Els germans Márquez guanyen el Gran Premi de Catalunya

De MotoGP™ en Marc i de  Moto2™ l’Álex

Marc Márquez guanya el Gran Premi Catalunya2019// Foto: Miquel Rovira Circuit Catalunya

Marc Márquez guanya el Gran Premi Catalunya2019// Foto: Miquel Rovira Circuit Catalunya

Marc Márquezva conquerir ahir un Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP™ un punt surrealista. El vigent campió del món es va alçar a l’esglaó més alt del podi davant dels 91.734 aficionats que hi havia al Circuit de Barcelona-Catalunya, (157.827 en el total dels tres dies). La setena prova del Mundial va estar marcada per l’incident protagonitzat per Jorge Lorenzo, el qual va anar a terra arrossegant amb ell a alguns dels noms propis del certamen: Andrea Dovizioso, Maverick Viñales i Valentino Rossi.

Marc Márquez va liderar en solitari. El de Cervera, després de tres anys essent segon al Circuit, va pogut rescabalar-se i alçar-se al podi. El pilot d’Honda va pendre la iniciativa en la segona volta, quan va avançar a un imponent Andrea Dovizioso (Mission Winnow Ducati), que sortia cinquè. Aquest avançament al revolt 10 li va servir per a salvar-se de l’incident múltiple.

En aquest precís moment, Jorge Lorenzo, que estava rodant a la tercera posició, queia de la seva Honda, arrossegant amb ell a Andrea Dovizioso, Maverick Viñales (Monster Energy Yamaha MotoGP) i Valentino Rossi (Monster Energy Yamaha MotoGP). El capdavant de la cursa va quedar completament alterada, veient fora de cursa als pilots més regulars i ràpids del campionat. Especialment negatiu va estar aquest incident per a Dovizioso, que va deixar que Marc Márquez s’escapi en la classificació del Mundial, concretament a 37 punts.

La resta de la prova va estar un esprint sense descans de Marc Márquez i una lluita constant de Fabio Quartararo (Petronas Yamaha SRT), Danilo Petrucci (Mission Winnow Ducati) i Álex Rins (Team Sukuki Ecstar) pel podi. Quartararo, el ‘poleman’, va ser superat per molts dels seus rivals a la sortida, i encara que no va poder robar-li el rècord de precocitat a guanyar una cursa a Marc Márquez, el francès va acaber segon, seguit de Danilo Petrucci. El de Ducati va estar caut i va tenir la calculadora a la ment, ja que està en joc entrar al ‘top 3’ del Mundial. Rins, per part seva, va acabar creuant la línia de meta en una meritòria quarta plaça, tenint en compte que va salvar una caiguda mancant 7 voltes que li havia costat algunes posicions.

Destacar també el cinquè lloc de Jack Miller (Pramac Racing), amb una remuntada de 9 posicions. Al costat oposat, Aleix Espargaró, que va estar atès pels serveis mèdics, sense conseqüències greus, per un toc sofert durant els primers compassos de la prova. El pilot local no va poder completar la cursa de casa.

Tercera victòria consecutiva a Moto2™ per Álex Márquez

Álex Márquez ha sumat la seva tercera victòria consecutiva al campionat del món de Moto2™ i ho ha fet partint des de la sisena plaça de la graella. El de l’equip Estrella Galícia surt líder de la cursa de casa, ja que el primer classificat en el campionat, Lorenzo Baldassarri (Flexbox HP 40) no ha pogut finalitzar. Per primera vegada aquest any es produeix un canvi de líder, a favor de Márquez, que presenta així oficialment la seva candidatura al títol.

En la sortida, Thomas Luthi (Dynavolt Intact GP) va avançar a Augusto Fernández (Flexbox HP 40) i va pendre la iniciativa. Les Kalex s’anaven seguint sense treva mentre Álex Márquez intentava entrar en contacte amb el grup perseguidor. Sent molt més ràpid que els seus rivals, el petit dels Márquez ha anat remuntant posicions, fins a situar-se darrere de Luthi. Mentrestant, Augusto Fernández continuava perdent posicions, aquesta vegada veient-se superat per Jorge Navarro (Speed Up Racing).

La volta 14 ha estat la triada per Márquez per fer-se amb la posició d’honor davant el públic local. Per moments, semblava que Navarro s’acostava a Márquez i Luthi, però al final s’ha quedat embussat a la tercera plaça. Luthi, que havia arrencat amb molta força, s’ha vist perjudicat pel desgast de les seves gomes, anant de més a menys.

En la situació contrària, Xavi Vierge (EG 0,0 MARC VDS), que ha anat de menys a més. Malgrat sortir des del final de la graella (en la 20a posició), el barceloní ha dut a terme una remuntada espectacular fins a la vuitena posició.

Marcos Ramírez brilla entre la bogeria de Moto3™

Tot allò impensable és el que va succeïr a la categoria més petita del Mundial. De 31 pilots que prenien la sortida, només 19 han vist la bandera de quadres. Avui, el Circuit de Barcelona-Catalunya ha vist el setè guanyador diferent en el que va de temporada, aquesta vegada amb Marcos Ramírez (Leopard Racing) com a protagonista; seguit d’Arón Canet (Sterilgarda Max Racing Team), que surt més líder, i Celestino Vietti (Sky Racing Team VR46).

La cursa va estar una fila inesgotable de pilots. Entre les posicions del capdavant va passar de tot. Amb només tres voltes completades, Lorenzo Dalla Porta va patir problemes a la seva moto quan liderava i va acabar abandonant, però el seu cas no va estar aïllat. Poc després, Tony Arbolino va viure exactament el mateix des de la primera posició. Però això no va ser tot, a l’última volta havia pres possessió de la cursa Kaito Toba, fins que va anat a terra i va heretar la primera posició el vencedor, Marcos Ramírez.

Altres pilots tampoc van tenir la sort de la seva part. Durant la quarta volta, Can Oncu va tirar a Albert Arenas, Vicente Pérez, Sergio García i Raúl Fernández. Jaume Masià, quart en el Mundial, també va anar a terra tocant-se amb Darryn Binder, com també ho va fer el ‘poleman’, Gabriel Rodrigo, que va acabar amb la seva cursa i amb la de Binder en xocar amb ell.

Alonso López (Estrella Galícia 0,0), per part seva, s’ha pogut veure aparentment decebut amb la seva quarta plaça, ja que va rodar entre les primeres posicions durant tota la prova. Un altre dels ‘grans’ en la lluita pel títol, Niccolò Antonelli (SIC58 Squadra Corse), només va poder ser onzè, cedint uns bons punts al líder, Arón Canet.

Switch to mobile version