Autor Societat
13 Febrer 2019 a 10:00

Comunicat sobre retirada de productes d’alimentació infantil

De venda exclusiva a farmàcies

Blemil Plus 2
L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) ha rebut notificació de l’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) a través de la Xarxa d’Alerta Alimentària estatal (SCIRI) de la retirada, per part de les autoritats sanitàries franceses, de fórmules infantils a base d’arròs marca Modilac, fabricades per una empresa espanyola i distribuïdes per l’empresa francesa Sodilac, associades a un brot de salmonel·losi (S. poona ) a França, Bèlgica i Luxemburg.
Tot i que les investigacions realitzades en l’establiment elaborador per part de les autoritats competents de la comunitat autònoma on s’elaboren els productes no han indicat cap resultat positiu a Salmonel·la poona, pel principi de precaució, s’ha procedit a la suspensió cautelar de l’activitat de les instal·lacions i a la proposta retirada del mercat de productes elaborats en les mateixes instal·lacions que el producte alertat.
La empresa Laboratorios Ordesa, SL ja ha procedit a la retirada del mercat del productes implicats.
D’acord amb la informació rebuda a través del SCIRI, els productes i lots afectats són:
  • Productes de la marca MODILAC no distribuïts a l’estat espanyol.
  • Productes de la marca Blemil Plus 1 arròs, de 400g i Blemil Plus 2 arròs, 400g de venda exclusiva a farmàcies, amb data de consum preferent anterior a febrer de 2021
L’Agència de Salut Pública de Catalunya, tant bon punt ha rebut la informació de l’AESAN en relació a la recepció de productes implicats a Catalunya, ha procedit a realitzar les actuacions de control oficial corresponents destinades a comprovar la retirada dels productes implicats dels circuïts de venda i la no comercialització.
Tot i no haver-se comunicat cap cas associat a Espanya, com a mesura de precaució es recomana a aquells consumidors que tinguin a la seva llar qualsevol dels productes indicats anteriorment, s’abstinguin d’utilitzar-los i els retornin als punts de venda.
Per a més informació Laboratorios Ordesa, SL ha habilitat un número d’informació a disposició dels consumidors per a resoldre qualsevol dubte: 900180873 (horari d’atenció de 9 del mati fins les 18 hores).
Switch to mobile version