Autor Articles i estudis
9 Febrer 2019 a 12:00

A l’hivern, no prescindeixis de l’assecador de cabell, usa-ho amb cap, t’expliquem com!

assecador cabell //Foto: bellezaactiva

assecador cabell //Foto: bellezaactiva

Sortir amb el cabell mullat et portarà de forma infal·lible a pillar un bon refredat. Per això, i encara que moltes vegades hem explicat que les eines de calor (usades de forma incorrecta) no són bones per al cabell, ara et diem que utilitzar l’assecador a l’hivern és invertir en salut. Per això avui t’explicarem com utilitzar l’assecador de cabell amb cap.

Seca el teu cabell amb la tovallola
El primer pas i més important de tots és que, una vegada hagis acabat de rentar-te el cabell, l’emboliquis en una tovallola per a retirar tota l’aigua possible. No el freguis vigorosament, només embolica’l i pressiona la tovallola amb les teves mans. A més d’estalviar temps d’assecat, no sotmetràs al teu cabell durant tant temps a la calor.

La importància del concentrador
Encara que se t’hagi passat pel cap que al llevar-li el concentrador a l’assecador l’abast de l’aire serà més ample i aniràs més ràpida, això no és del tot així.

El concentrador serveix per a distribuir la calor correctament i que el cabell s’assequi sense que sofreixi més del necessari. Si tens els cabells arrissats i vols mantenir el rínxol perfectament, utilitza el difusor.

Sempre amb un protector de tèrmic
L’imprescindible del qual sempre et parlem és el protector de la calor. Aquest tipus de productes no només compleixen aquesta missió sinó que acostumen a fixar millor la forma que li has donat al cabell al assecar-lo. Totes les marques professionals i també les que trobaràs en perfumeries i supermercats disposen de productes d’aquest tipus.

Compte amb la temperatura!
Una altra cosa important que has de tenir en compte és la temperatura de l’aire. Això és el que hauries de tenir en compte. Si tens el cabell…
– fràgil o danyat, opta per la temperatura menys calenta.
– tenyit, conservaràs durant més temps el seu color i lluentor amb la posició mitjana.
– fort i sense problemes, pots optar per la temperatura més alta.

Si vols fixar el pentinat, quan ja el tinguis sec, utilitza durant uns minuts la temperatura freda per a aconseguir el look desitjat.

Guarda les distàncies
Les distàncies són sempre importants i en el cas de l’assecador encara més! Si et fixes, quan t’assequen el cabell en la perruqueria, el perruquer o perruquera acosta molt l’assecador al raspall, però mai ho fa perpendicular al cap, sinó que acosta molt l’assecador al raspall, on ha enrotllat el cabell, i obre l’angle, perquè l’aire calent pugui sortir lliurement. A casa és molt possible que no puguis fer-ho així, és difícil manejar angles i distàncies, per la qual cosa el millor és que mai acostis l’assecador a més de cinc o deu centímetres del cabell. Trigaràs una mica més, però la salut de la teva cabellera ho agrairà.

A poc a poc i bona lletra
Estàs a un pas de poder encendre l’assecador… Ja saps gairebé tot! Ara només et recordem alguna cosa que és lògica: primer elimina, encara més, la humitat del cabell –recorda que ja li havies eliminat la major part de la humitat amb la tovallola–. Mou suaument l’assecador amb una mà i, amb l’altra, agita la teva cabellera. Una vegada estigui gairebé sec, ja pots anar donant forma al teu cabell, però no tot alhora!

Pren flocs de cabell que no siguin molt gruixuts, i els vas assecant a poc a poc, des de l’arrel a la punta. Encara que sembli que aquest procés comporta més treball, no és així: resulta més pràctic i serveix per a distribuir millor la calor i no danyar la cutícula del cabell.

Per bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version