Autor Economia
13 Gener 2019 a 15:00

Les vendes a les grans superfícies disminueixen un 0,7% interanual

Al novembre del 2018

Vendes gran superfícies // Imatge del web Wikipedia

Vendes gran superfícies // Imatge del web Wikipedia

Al novembre, l’índex de vendes a les grans superfícies de Catalunya a preus corrents ha disminuït un 0,7% respecte al mateix mes de l’any anterior, segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat). Aquesta evolució de l’índex ve motivada per la disminució de les vendes de productes alimentaris (‑1,7%), ja que les vendes de la resta de productes s’han mantingut estables (0,0%).
En l’acumulat de gener a novembre, la variació de l’índex ha estat del -2,5% respecte al mateix període de l’any anterior. Les vendes acumulades en aquest període mostren variacions negatives tant dels productes d’alimentació (-2,4%) com de la resta de productes (-2,5%).
A preus constants ─és a dir, eliminant l’efecte dels preus─, l’índex mostra una disminució interanual del 2,4% al novembre del 2018. Per grups de productes, les vendes dels productes alimentaris mostren una disminució del 3,5%, mentre que les de productes no alimentaris disminueixen l’1,7%.
Switch to mobile version