Autor Articles i estudis
29 Desembre 2018 a 12:00

Els cinc millors trucs per a triar un perfum… i encertar amb l’elecció!

Cinc millors trucs per escollir un perfum// Foto:Dior

Cinc millors trucs per escollir un perfum// Foto:Dior

Arriben les festes (Nadal i Reis) en les quals més perfums es regalen. La publicitat en la televisió no fa més que presentar-nos a dones seductores, homes irresistibles, i situacions que ens porten més enllà del nostre dia a dia per a portar-nos a viure un món d’ensomni… Però, com hem de triar un perfum?

Regalar perfums és un costum molt freqüent encara que perillosa. El perfum no són només aquelles gotes de fragància que uses per a fer bona olor. Dóna missatges que, ben conduïts, poden reafirmar la imatge de qui ho utilitzarà. Triar el perfum més adequat requereix el coneixement de la psicologia de qui l’utilitzarà, a més de saber en quin moment del dia l’usarà i amb quin objectiu.

Tipus de fragàncies

Abans de res cal decidir per quina de les fórmules cal decantar-se: per les aigües de colònia, els perfums o les essències.

Les aigües de colònia són fragàncies més fresques i volàtils. Els perfums, una mica més contundents, mantenen el seu perfum més temps. Finalment les essències, veritables bombes de sensualitat, han de ser usades amb dosis extremadament petites perquè són fragàncies molt concentrades.

La visita a la perfumeria

1. Si compraràs un perfum per a tu, el millor és que vagis sola, d’aquesta forma no t’influenciarà l’opinió de qui t’acompanyi. Si ho compraràs per a regalar, el millor és que et deixis acompanyar per qui millor coneix a la persona que rebrà el perfum.

2. El moment ideal per a triar un perfum és quan et sentis contenta. Segons estudis realitzats sobre aquest tema, l’adrenalina que alliberes quan proves el perfum, afina l’olfacte i és més fàcil que encertis en l’elecció. Si tens un moment baix anímicament, el més possible és que et sentis perduda i no sàpigues per quina fragància decantar-te… Això sense oblidar que la tristesa produeix anhedonia, o pèrdua per sentir plaer…

3. Realitza una preselecció, per a això et podrà ajudar la dependenta de la perfumeria. També et pot ajudar realitzar una preselecció en funció de la personalitat de qui ho utilitzarà. Les dones vitalistes es decanten per les notes fresques de cítrics, fruites i flors fresques. A les apassionades els encanten les florals intenses i aromes càlides, com els de l’almesc i l’ambre. Les més apassionades se solen inclinar per les notes orientals del pàtxuli, la vainilla o el sàndal.

4. Si vols equivocar-te, tria la fragància a partir de l’olor que percebis de l’ampolla o el vaporitzat a l’aire. Només notaràs les notes de sortida i l’alcohol. És millor que facis una primera selecció a partir dels mullets (o tires de paper) i, una vegada triades quatre fragàncies, que les apliquis sobre la pell. De totes maneres, si el perfum no és per a tu, has de tenir en compte que les fragàncies es desenvolupen de forma diferent sobre la pell de cada persona.

5. Selecciona un màxim de quatre perfums, un en cada nina i a l’interior dels colzes, seguidament deixa que s’evapori, millor si tornes a la botiga una hora més tard perquè així veuràs com s’ha fixat el perfum en la teva pell.

Per Belleza Activa / AMIC

Switch to mobile version