Autor Societat
8 Novembre 2018 a 10:00

Jornades Tècniques “Vulnerabilitat als megaincendis forestals”

Avui dijous i dissabte a Solsona

Bombers incendis forestals// Imatge dels Bomberst de Terrassa

Bombers incendis forestals // Imatge dels Bombers

El director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Manel Pardo, ha inaugurat a les 9 del matí les jornades tècniques “Vulnerabilitat als megaincendis forestals. Situació actual i reptes de futur en l’àmbit europeu”, que es fan avui dijous i dissabte dia 10 de novembre a Solsona. En l’acte d’inauguració també hi han intervingut la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, i el director del Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC), Antoni Trasobares.
Les jornades les han organitzades conjuntament els Bombers de la Generalitat i el CTFC i tenen per objectiu debatre sobre els incendis de sisena generació, molt més virulents, de comportament més imprevisible i, tal com s’ha vist en els darrers episodis de Portugal i Grècia, amb una afectació de víctimes i hectàrees cremades molt més gran del que havíem conegut fins ara.
Les sessions es dividiran en dues parts; la d’avui, que té lloc a la Sala d’Actes del CTFC, reuneix experts internacionals en la matèria, com ara Sara McAllister, del Missoula Fire Science Lab (EUA), o Marco Pires, cap dels Bombeiros Voluntários de Setúbal (Portugal), entre d’altres. La sessió de dissabte, també a les 09.00h i amb presència del conseller d’Interior Miquel Buch, tindrà lloc a la Sala Politècnica de Solsona i estarà oberta a persones no expertes per debatre sobre les lliçons apreses arran del gran incendi forestal que va patir el Solsonès el 1998, i la importància de la protecció de les interfícies urbanes, entre d’altres aspectes.
Switch to mobile version