Autor Esports
4 Setembre 2018 a 15:00

Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern Pirineus-Barcelona

Visita tècnica del Comitè Internacional Olímpic

Candidatura Olimpica Pirineus-Barcelona//Foto: Jordi Estruch

Candidatura Olimpica Pirineus-Barcelona//Foto: Jordi Estruch

El Comitè Internacional Olímpic (CIO), representat per Gilbert Felli, consultor i antic Director Executiu dels Jocs Olímpics, visita des d’avui i durant 3 dies les diferents seus i infraestructures que podrien formar part del conglomerat que permeti a Pirineus-Barcelona esdevenir una candidatura olímpica per als Jocs Olímpics i Paralímpics d’Hivern en un principi pel 2030 tot i que podria ser el 2026

Felli ha viscut totes les cites olímpiques des del 1990 i ha esdevingut arquitecte, membre de comissions d’avaluació i director d’esports i relacions amb les federacions internacionals. En aquesta visita, recorrerà diversos espais per conèixer de primera mà els eixos de la voluntat olímpica de Pirineus-Barcelona, una proposta basada en un territori de referència i amb projecció internacional. A Felli l’acompanyarà una delegaciò de la Generalitat encapçalada per Gerard Figueras, secretari general de l’Esport, i en la qual també s’hi sumaran, entre d’altres, Ferrocarrils de la Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona, la Diputació de Barcelona, la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, i les Federacions Espanyoles d’Esports de Gel i d’Hivern.
Dins de l’agenda de reunions previstes per aquest dies, s’inclou la visita a les estacions d’esquí a la Cerdanya i la Vall d’Aran, a més de les instal·lacions i l’aeroport ubicats a la Seu d’Urgell, on es trobaran amb diversos integrants de les federacions esportives i membres de l’Administraciò.
En la mateixa línia, visitaran els espais que volen acollir competicions a la ciutat de Barcelona, així com La Marina del Prat Vermell (un dels barris que integra el districte de Sants-Montjuïc de Barcelona), espai proposat com a Vil·la Olímpica. La darrera jornada conclourà amb una visita a les instal·lacions del FC Barcelona per conèixer el projecte d’Espai Barça i el nou Palau Blaugrana que inclourà una pista de gel que també podria acollir competicions.
La seva presència respon al procés de diàleg establert des del , com està previst en les noves regles olímpiques per a les seus interessades a organitzar uns jocs, i a la voluntat del CIO de conèixer el plantejament i les línies mestres del projecte.
Switch to mobile version