Autor Economia
26 Setembre 2018 a 18:00

64a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida i 33a edició d”Eurofruit”

Demà dijous la inaugura la consellera Teresa Jordà

Fira Sant Miquel// Foto: Diputacio Lleida

Fira Sant Miquel// Foto: Diputacio Lleida

La consellera d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP) Teresa Jordà, acompanyada de la directora general d’Agricultura i Ramaderia, Elisenda Guillaumes, dels directors generals de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) Salvador Puig, i de l’Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries (IRTA) Josep Usall,  així com del director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Ferran de Noguera, i del delegat del Govern de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, presidirà demà dijous, 27 de setembre la inauguració de la 64a Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida i de la 33a edició de la Fira Professional de Proveïdors de la Indústria Fructícola “Eurofruit”, que se celebrarà fins el proper dia 30, al recinte firal de la capital lleidatana, i que (com ve sent habitual ) comptarà amb l’activa participació del Departament, que disposa d’estand propi.
Val a dir que, al marge de la Fira, Teresa Jordà visitarà demà, l’Ajuntament de Lleida; i a les 16:30 hores, la Comunitat de Regants dels Canals d’Urgell, a Mollerussa, acompanyada del director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, i de Ferran de Noguera, que també l’acompanyaran a partir de les 18:00 hores, a l’Ajuntament de Bell-lloc d’Urgell, a l’estació de bombament d’aquesta localitat, i al Viver d’Empreses del mateix municipi.
I tornant als actes de la Fira Agrària de Sant Miquel de Lleida i ‘Eurofruit’, la consellera Teresa Jordà, acompanyada del director general de Desenvolupament Rural, Oriol Anson, i de Ferran de Noguera, inaugurarà divendres, a les 10:15 hores, la jornada tècnica “La Política Agrària Comuna (PAC) post 2020″, que se celebrarà al Saló Segrià del recinte de firal de la capital lleidatana; i tot seguit, a les 10:30 hores, acompanyada d’Elisenda Guillaumes i de Ferran de Noguera, inaugurarà la “XI Jornada de sanitat vegetal”, jornada tècnica de referència que tindrà lloc al Saló de Congressos de l’esmentat recinte de Fira de Lleida.
A la tarda, Teresa Jordà acompanyarà el President de la Generalitat , Joaquim Torra, en la seva visita al certamen firal, juntament amb Oriol Anson, Elisenda Guillaumes, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, Ferran de Noguera, i Ramon Farré.
Carmel Mòdol acompanyarà dissabte, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, en la seva visita a la Fira.
D’altra banda, demà dijous, 27 de setembre, la directora general d’Agricultura i Ramaderia del DARP, Elisenda Guillaumes participarà, en la benvinguda i presentació de la jornada ‘Teledetecció en agricultura’, al Pavelló 4 de Fira de Lleida; i a la mateixa hora el director dels Serveis Territorials del Departament a Lleida, Ferran de Noguera, presentarà la jornada ‘L’assegurament de la qualitat agroalimentària, una obligació legal dels operadors’, al Saló Veyrat del mateix recinte firal.
El divendres 28 de setembre, el director general d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries, Carmel Mòdol, participarà, al matí, en la presentació de la jornada ‘Agricultura 4.0: cap a la digitalització de l’agricultura’, al Pavelló 4 de Fira de Lleida, recinte firal. El Saló Segrià  acollirà a la tarda, la jornada ‘Fertilització en producció ecològica i com l’oli d’oliva combat les cèl·lules tumorals’.
Finalment, dissabte, dia 29, Elisenda Guillaumes presentarà, la jornada ‘Noves obligacions en l’aplicació de dejeccions’, a la Sala 4 SUD del Pavelló 4 de Fira de Lleida; i al Saló Segrià, el cap del Gabinet Tècnic del DARP, Joan Barniol, participarà en la jornada ‘Iniciatives per a superar la crisi de preus en fruita dolça’, que s’ haurà iniciat anbans per a tractar des de l’Observatori agroalimentari de preus de referència en fruita de pinyol.
Switch to mobile version