Autor Articles i estudis
14 Juliol 2018 a 12:00

T’oferim els millors consells per alleugerir les cames pesades

cames pesades// bellezaactiva amic

cames pesades// bellezaactiva amic

Ens hem passat tota la primavera sospirant per la caloreta i el bon temps. Tant ho hem demanat, que per fi ha arribat, però tot de cop i sense mitges tintes! Per això ara mateix ens sentim cansades, les cames ens pesen una tona i, encara que ens despertem abans, no tenim res de vitalitat… Per això avui t’oferim els millors consells per alleugerir les cames pesades.

El factor més important que determina la insuficiència venosa i l’aparició de lesions vasculars és l’hereditari. No obstant, si evites alguns mals hàbits i els substitueixes per bons costums podràs prevenir el seu desenvolupament.

  1. Beu molta aigua i porta una dieta sana i equilibrada, baixa en sal per evitar la retenció de líquids.
  2. Apunta’t també a les infusions fredes i als sucs de fruites riques en Vitamina P (vasoprotectora) com l’aranja, la magrana, el raïm o les cireres.
  3. Dorm sempre amb les cames aixecades uns 5-8 cms.
  4. Finalitza la dutxa diària amb un raig d’aigua freda a les cames, formant cercles ascendents des dels turmells, notaràs un gran alleujament.
  5. No portis roba ajustada ni sabates, mitjons o mitges que “estrangulin” el peu, la cama o el turmell, perquè dificulten la circulació.
  6. No utilitzis sabates de taló molt alt ni els excessivament baixos perquè impedeixen el bombament muscular de les cames.
  7. No romanguis massa hores en una mateixa posició, ja sigui de peu o asseguda. Si haguessis de fer-ho intenta donar petites passejades cada 2 hores i posar les cames en alt en acabar la jornada, per fomentar que el retorn de la sang sigui correcte.
  8. Si tens la sort de viure a prop del mar, passeja per la sorra, amb els peus submergits, estimula la circulació gràcies a la resistència de l’aigua i el contrast de temperatura. Si estàs a la piscina, seu a la vora i posa les teves cames en remull.
  9. Si notes que les cames estan inflades, o saps que al final del dia ho estaran, tria peces amples o vaporoses, que no exerceixin pressió sobre la teva pell. Evita aquelles massa ajustades i així aconseguiràs que millori la teva circulació sanguínia.
  10. Complementa les teves rutines amb un medicament vasoprotector.
Switch to mobile version