Autor Articles i estudis
28 Juliol 2018 a 12:00

Més maca amb 5 hàbits per mantenir la ment en calma

consells per estar maca //Foto: bellezaactiva

consells per estar maca //Foto: bellezaactiva

Sens dubte, després de les vacances estem més guapes i guapos… Això està directament relacionat amb el relax i la tranquil·litat… El ritme frenètic, l’estrès laboral o acadèmic on tot es requereix per ja, fa que la nostra ment funcioni a massa revolucions i no ens permet relaxar-nos. És per això que, sobretot a l’estiu, és imprescinidible mantenir la ment en calma.

Enrere queda la vida relaxada d’estudiant, on a partir de juny érem lliures per gaudir de l’estiu i de la vida fins al setembre. Ara, ha arribat el torn de guanyar diners treballant, però pagant un preu molt car: l’ansietat i l’estrès. Òbviament, no tots els treballs són iguals, però generalment aquest aspecte apareix en tots. Aquells relacionats amb la comunicació, les finances o la informàtica es porten el gat a l’aigua…

Per tot això, és convenient parar, tranquil·litzar-se, respirar fondo o fins i tot, fer exercicis de ioga per començar el dia amb l’energia necessària. En aquest article, desgranem quines són les tècniques per relaxar el cos i la ment.
L’exercici físic és la pràctica més recomanable

En el dia a dia sorgeixen problemes que ens poden atordir i fins i tot frustrar el nostre descans a l’hora de dormir i crispen el nostre rostre i deixen senyals en forma d’ulleres. La vida és dinàmica i cada dia és diferent, pel que és convenient estar preparat per a les diferents complicacions que comporta.

Com a recomanació, l’acció més infal·lible és apostar per l’exercici físic. Els experts recomanen fer mínim 20 minuts d’exercici diari, però no té per què ser un esport que exigeixi un esforç gran. Amb una passejada rutinària serà suficient, però anem a destacar altres esports que pots fer per tenir la ment sana.

El primer d’ells, és el ioga. Gràcies a ell, és possible fer front a la depressió i l’ansietat, ja que redueix l’estrès. A causa de la força mental que aporta a les persones que el practiquen, resulta una pràctica excel·lent per obtenir una bona salut mental. No importa quin sigui el tipus de ioga que practiques, però has de tenir en compte que amb ell, aconseguiràs una ment molt més saludable amb uns beneficis gairebé instantanis. D’altra banda, trobem el pilates, amb el qual augmentarem flexibilitat en el nostre cos, tonificarem, podrem dormir millor i tindrem una major autoestima. Així mateix, també és ideal per relaxar-nos. D’altra banda, esports com el gimnàs, el joggie, el futbol o el bàsquet també són recomanables ja que ens cansaran i així podrem dormir millor i amb més relaxació.

Deixant enrere l’esport, una altra pràctica interessant és explorar idees noves. D’aquesta manera, aconseguirem una ment i cos més saludables. El més important és tenir una actitud positiva en tot moment i socialitzar-se, per així obtenir un millor funcionament del sistema immunològic i cardiovascular. A més d’això, ser obert o oberta davant les persones per així, tenir un millor humor.

Per tenir una bona salut mental, els exercicis de lògica també seran grans aliats. Així, els puzles, mots encreuats o sudokus, obligaran al nostre cos a augmentar la plasticitat neuronal. D’aquesta manera, les neurones aconseguiran adaptar-se a nous reptes i aprenentatges. Sortir de la zona de confort i saber moure en entorns nous enfortirà les nostres neurones. A més, pot arribar a connectar amb els éssers humans del passat que aconseguien sobreviure gràcies a la invenció de la tecnologia i l’enginy.

El món espiritual també pot ser de gran ajuda. Només cal connectar amb un determinat sistema de creences que enllaci amb una font d’inspiració que ens proporcioni pau, serenitat i seguretat. És a dir, aconseguir algun referent intel·lectual de l’índole que sigui, religiosa, familiar o del nostre cercle d’amistats.

És important destacar, que la tecnologia ha augmentat el fet que cada vegada siguem més sedentaris. L’ascensor o el comandament a distància són alguns exemples. Si tornem a fer referència als nostres avantpassats, observem com eren caçadors i s’havien de moure contínuament per obtenir aliment. Per això, és important adonar-se que hem d’aixecar-nos del sofà i fer exercici per mantenir una salut física i mental completa. Així mateix, cal apostar per una vida lliure, més simple i amb la qual ens conformem sn anhelar més del que hem de tenir. D’aquesta manera, aconseguirem sentir-nos molt millor amb nosaltres mateixos ja que abandonarem la idea de frustrar-nos per allò que no tenim i aconseguirem no deprimir.

Ara que coneixes quins són els tips per tenir una salut mental òptima, comença a posar-ho en pràctica per gaudir de tots els seus beneficis. Últimament, sembla que les persones li atorguen una gran importància a la salut física per la preocupació pel culte al cos, però han de saber que la ment és essencial ja que mou al cos. Sentir-se bé amb un mateix, ser feliç, alimentar-se bé i practicar esport no té preu. Practica exercici diàriament almenys 20 minuts al dia, realitza 5 àpats diaris consumint fruites i verdures fresques i dorm entre 7 i 8 hores. Observaràs com portant a terme aquests senzills hàbits tindràs una ment menys precocupada, un cos més relaxant i, per tant, una salut molt més enfortida.

Per www.bellezaactiva.com / AMIC

Switch to mobile version