Autor Economia
7 Juny 2018 a 15:00

Mercè Conesa serà la presidenta del Port de Barcelona

Es farà efectiu la primera setmana de juliol

Port Barcelona Damià Calvet, Sixte Cambra, Mercè Conesa//Foto: Conselleria Territori i Sostenibilitat

Port Barcelona Damià Calvet, Sixte Cambra, Mercè Conesa//Foto: Conselleria Territori i Sostenibilitat

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que el canvi a la presidència del Port de Barcelona es produirà la primera setmana de juliol. L’actual president, Sixte Cambra, deixarà el càrrec després de 7 anys i la nova presidenta serà la fins ara alcaldessa de Sant Cugat del Vallès i presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.
Calvet ha agraït la tasca feta per Cambra i ha recordat que quan va accedir al càrrec, l’any 2011, “veníem d’una crisi profunda que havia afectat l’arrel de l’economia i no arribaven pràcticament inversions de l’estranger”. “Avui, el Port de Barcelona és motor d’economia, d’ocupació, d’exportació i de turisme i al capdavant hi ha hagut Sixte Cambra, que ha liderat la direcció del port i la recuperació econòmica del país gràcies al seu tarannà de pacte i entesa”, ha detallat. El titular de Territori i Sostenibilitat ha recordat que l’any 2017 el Port de Barcelona va ser el port europeu que més va créixer, que va incrementar un 26% el tràfic total, un 32% el de contenidors i un 27% el de líquids a granel“I aquest 2018, fins al mes d’abril, el tràfic de contenidors ha augmentat un 20%, unes xifres que confirmen que és una de les puntes de llança de la nostra economia”, ha indicat.
La nova presidenta, que ahir mateix va presentar la seva dimissió a l’alcaldia santcugatenca i en breu també deixarà la presidència de la Diputació, agafarà el relleu de Cambra d’aquí a un mes i tindrà per davant “continuar amb aquesta etapa d’èxits”, ha dit. El conseller Calvet, que ja havia treballat amb Mercè Conesa fins la setmana passada a l’Ajuntament de Sant Cugat n’ha destacat el seu bagatge en la gestió dins l’administració “que serà fonamental en la direcció d’aquesta peça clau del país com és el Port de Barcelona”. Com a reptes concrets, Calvet s’ha referit als accessos ferroviaris i viaris, al Corredor Mediterrani i a la tecnificació i digitalització del Port.
Switch to mobile version