Autor Economia
12 Juny 2018 a 10:00

La contribució de la logística en l’economia catalana és del 12,3% del PIB

Segons PIMEC Logística 

PIMEC logistica a SIL//Foto: Pimec

PIMEC logistica a SIL//Foto: Pimec

PIMEC Logística constata que el llindar inferior de la contribució de la logística en l’economia catalana és del 12,3% del PIB. Aquesta xifra, que la sectorial ha calculat a partir de les dades de l’Idescat, s’explica per la contribució del VAB dels sectors que tradicionalment s’identifiquen com a activitats logístiques (4,2%) i pels consums intermedis (compres) que realitzen les empreses d’aquestes activitats a empreses d’altres sectors (8,1%).

Aquestes són les conclusions de l’actualització de l’informe que ha elaborat la sectorial de PIMEC a petició d’un grup d’empresaris i professionals del sector logístic que entenen que el pes econòmic de les activitats desenvolupades per aquest sector no queden recollides de forma suficientment ajustada ni exhaustiva a les estadístiques oficials.

Les estadístiques disponibles classifiquen els agents en funció d’una única activitat econòmica principal, i tan sols des del punt de vista de l’oferta i no de la demanda. En aquest sentit, els agents oferents acostumen a vendre béns i serveis que combinen més d’una activitat i, des d’un punt de vista de la demanda, els compradors adquireixen més d’un bé o servei de forma conjunta.

La sectorial també incideix en el fet que el pes real podria ser major però no és possible quantificar alguns elements importants del sector com les operacions logístiques internes que realitzen algunes empreses amb els seus propis mitjans o externalitzant en empreses amb CCAE no logístic.

La presentació de l’estudi es va fer en el marc del SIL2018, el Saló Internacional de la Logística i la Manutenció de Barcelona, que enguany ha celebrat la seva 20 edició. El Clúster Logístic de Catalunya i PIMEC Logística han tingut presència amb un estand pel qual han passat més de 300 professionals del sector.

Switch to mobile version