Autor Economia
12 Maig 2018 a 15:00

Es presenta el “Costa Barcelona Week”

10 dies per descobrir un territori de sensacions intenses

Barcelona Week

El diputat adjunt de Turisme de la Diputació de Barcelona, Pere Regull,  el director general Agència Catalana de Turisme, Octavi Bono; l’alcaldessa de Gavà, Raquel Sánchez Jiménez; i el president del Consell Comarcal i del Consorci de Turisme del Baix Llobregat, Josep Perpinyà, participaran aquest dilluns, 14 de maig, a les 18 h, a Gavà, a la presentació de” la Costa Barcelona Week”. Una iniciativa, impulsada per la Diputació de Barcelona, que té com a objectiu donar a conèixer el ric patrimoni gastronòmic, natural, arquitectònic, cultural, comercial, esportiu i social de les comarques de la marca turística “Costa Barcelona”.

Seran deu dies, des d’ahir i fins el 20 de maig, per gaudir de més de 100 activitats i propostes turístiques i descobrir les comarques del Maresme, el Baix Llobregat, el Garraf, l’Alt Penedès, el Vallès Occidental i el Vallès Oriental, les sis comarques que conformen la marca turística “Costa Barcelona”, creada per la Diputació.Amb el mar com a punt de partida, la “Costa Barcelona Week” pretén descobrir tot el potencial que ofereixen aquestes comarques barcelonines al públic en general i a professionals i posicionar la marca turística Costa Barcelona com una destinació turística internacional i de prestigi. Una oferta variada i diversa que aniran des de tastos, visites guiades, música, fires, exposicions, itineraris, jornades de portes obertes, activitats esportives per a tots els públics i que es pot consultar al web www.costabarcelonaweek.cat.

Per segon any consecutiu, la “Costa Barcelona Week” vol mostrar al públic que la Costa de Barcelona és mar, però també enoturisme, cultura i natura, a prop de Barcelona i en un entorn urbà, el que significa comerç, vida, mercats, història…. I tot des d’una perspectiva de turisme sostenible i responsable. Aquesta iniciativa, impulsada per la Diputació de Barcelona, compta amb el suport de l’Agència Catalana de Turisme.

Un centenar d’activitats programades

El tret de sortida serà el proper 11 de maig amb activitats tan variades com el “Blue Subur Market” de Sitges, amb Música en viu, activitats per a nens, productes de moda, tallers; la Fira de Modernista de Terrassa, on com a novetat és podrà tastar com menjaven a l’època; “El jardí dels ocells” d’Olèrdola, per conèixer més de 150 aus exòtiques d’arreu del món; la Casa Coll i Regàs, la joia del modernisme de Mataró i que tot just ha reobert després de la seva rehabilitació; la iniciativa “Let’s Clean up!”, per millorar l’entorn natural recollint residus del marge del riu Llobregat; la visita a l’Adoberia de Granollers, per conèixer un complex artesanal preindustrial i també la història i el creixement de la ciutat de Granollers, des del segle IX i fins al segle XVIII.

Així mateix, es faran actes de promoció d’aquest esdeveniment a través de les xarxes socials de la Diputació de Barcelona (@diba) i Barcelona és molt més (@BCNmoltmes) amb l’etiqueta #costabarcelonaweek. En l’anterior edició de la Costa Barcelona Week van haver més de 6,5 milions d’impactes a les xarxes socials.

A més del públic final, també es faran activitats i actes de promoció de la marca turística Costa Barcelona a professionals de l’àmbit local i internacional.

Creada al 2012, la marca turística “Costa Barcelona” compta amb les principals destinacions turístiques internacionals de la demarcació de Barcelona. Sitges, Calella, Malgrat, Santa Susanna són des de ja fa molts anys, municipis turístics amb gran tradició que acullen anualment un gran nombre de visitants. Però també a la marca Costa Barcelona, es troben les destinacions d’interior que complementen perfectament aquestes propostes: l’enoturisme al Penedès o a Alella, el turisme esportiu (golf, Circuit de Catalunya) al Vallès Oriental i Occidental, el modernisme a Terrassa o a Canet, els espais naturals com el Montseny (reconegut com a Reserva de la Biosfera) o el Parc del Garraf.

Un territori complet que presenta propostes per a tots els públics i que l’any 2017, va rebre 4,3 milions de turistes, amb prop de 13,5 milions de pernoctacions i  compta amb 129.00 places d’allotjament.

Segons les darreres dades de “L’activitat turística a la Destinació Barcelona 2018 (dades 2017), treballades per l’Observatori del Turisme a Barcelona: ciutat i regió, impulsat per la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Barcelona i Turisme de Barcelona, durant l’any passat a la demarcació de Barcelona es va arribar als 12.066.776 de turistes allotjats en establiments hotelers, un augment del 3% respecte l’any 2016.

Switch to mobile version