Autor Societat
19 Maig 2018 a 10:00

“El patrimoni cultural, també a la natura!”

D’avui i fins el 27 es celebra el Dia Europeu dels Parcs a la Xarxa

Diba Parc Natural

Diba Parc Natural//Foto: Diba

La Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona commemora el Dia Europeu dels Parcs, promoguda per la Federació de Parcs Naturals i Nacionals d’Europa (Europarc), i que enguany porta per lema “El patrimoni cultural, també a la natura” amb la organització des de dissabte 19 de maig fins al diumenge 27 de maig, de més de cinquanta activitats gratuïtes en el conjunt d’espais naturals que gestiona. Entre les principals activitats hi ha caminades a peu, rutes guiades, jornades de portes obertes, matinals festives, tallers infantils, exposicions, audiovisuals, concursos de fotografia, a més de recitals poètics del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatge.

Podeu veure totes les activitats amb motiu del Dia Europeu dels Parcs en aquest enllaç

Salutació del diputat adjunt d’Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, Jesús Calderer, amb motiu del Dia Europeu dels parcs en aquest enllaç

Poesia als parcs. Lletres i paisatge

El cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges, que es realitza en col·laboració de la Institució de les Lletres Catalanes, inicia la temporada al Parc de la Serralada Litoral amb un recita poètic aquest dissabte, 19 de maig,.  les 20 h, al santuari de Santa Quitèria, a Vilanova del Vallès, a càrrec de Raquel Santanera i Núria Busquet Molits, amb acompanyament musical

També aquest divendres, a la Cabanya del Parc del Castell de Montesquiu, a les 20.30 h hi  haurà un espectacle poeticomusical  teatralitzat de la cantautora Meritxell Gené i la poeta i escriptora Aina Torres, en el que retraten dues escriptores fonamentals de la literatura catalana com son Maria-Mercè Marçal i Montserrat Roig. El programa inclou cançons, poemes, diàlegs, reflexions i objectes que ens fan submergir en el món de les dues escriptores.

Finalment, diumenge, 20 de maig, es farà un Recorregut poètic pel Museu de la Vida al Camp al Centre d’Activitats Ambientals Espai Natura de Fundació Sabadell 1859 situat al bosc de Can Deu de Sabadell.

El cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatge, va néixer el 2005 dins el marc del programa Viu el parc, i es basa en un seguit de lectures i recitals poètics que es duen a terme a cada un dels deu espais de la Xarxa de Parcs Naturals i a d’altres espais naturals protegits de dins o fora de Catalunya, amb qui la Diputació de Barcelona manté vincles culturals per raó d’agermanaments estables o convenis específics establerts amb entitats culturals o conservacionistes del país o l’estranger, com ara l’Obra Cultural de l’Alguer, a Sardenya.

Des de l’any 2008, el programa compta amb el suport i la col·laboració de la Institució de Lletres Catalanes, adscrit al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, amb qui des del 2010 la Diputació de Barcelona té subscrit un conveni de col·laboració mútua per donar suport al cicle.

Trobareu més informació en aquest enllaç

Switch to mobile version