Autor Societat
10 Abril 2018 a 10:00

Núria Balada impulsa la participació de les entitats de dones

En l’elaboració del Pla estratègic de polítiques de gènere 2018-2021

cndc icd

La presidenta del Consell Nacional de les Dones de Catalunya(CNDC) i presidenta de l’Institut Català de les Dones (ICD), Núria Balada, ha presidit la sessió plenària del fòrum de participació de les entitats que treballen per avançar en la igualtat efectiva de dones i homes.
Balada ha felicitat les entitats de dones per la seva implicació i elevada participació en l’elaboració del contingut del Pla estratègic de polítiques de gènere 2018-2021 a través d’un procés de participació que es va obrir el mes de març, i ha convidat a participar les entitats i els agents socials que encara no ho hagin fet. El termini per a fer aportacions restarà obert fins a mitjans de mes d’abril.
La presidenta de l’ICD ha declarat que “necessitem l’expertesa de les entitats i els agents implicats per fer polítiques el màxim d’eficaces i que donin la millor resposta a les necessitats de les dones”. Balada també ha convidat les entitats a participar en el grup que treballa en les actuacions que es faran en el marc de la commemoració dels 10 anys de l’aprovació de la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a eradicar la violència masclista.  “Aquesta efemèride”, ha subratllat, “ens ha de servir per fer balanç dels avenços i per definir els reptes de la societat catalana en l’erradicació de la violència masclista”.
Seguidament s’ha presentat un informe sobre la participació d’una delegació de 18 representants del CNDC en la 62a Sessió de la Comissió de la Condició Jurídica i Social de la Dona (CSW) de l’ONU. La delegació, encapçalada per presidenta del CNDC, va presentar el mes de maç a l’ONU les estratègies que s’han incorporat a Catalunya a través del Pla Nacional per a la implementació de l’Agenda 2030 i complir amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible amb una mirada de gènere en totes les polítiques públiques.
A Nova York es van  presentar experiències de treball comunitari del CNDC pel que fa a drets sexuals i reproductius i violències masclistes; emprenedoria i treball des de l’economia feminista; feminismes i dones als mitjans de comunicació; igualtat de gènere i apoderament de les dones rurals.
El CNDC va presentar al 62 període de sessions de la CSW una Declaració on revisa la participació, accés i representació de les dones als mitjans de difusió i a les tecnologies de la informació i les comunicacions. La CSW és un òrgan mundial de formulació de polítiques dedicat exclusivament a la promoció de la igualtat d’oportunitats i l’apoderament de les dones. Cada any reuneix representants dels estats membres, entitats de l’ONU i organitzacions no governamentals consultives, com és el CNDC, per analitzar els progressos i fixar els reptes de futur a nivell mundial.
Nova vicepresidenta segona
Montserrat Pineda, coordinadora d’incidència política de l’Associació Creación Positiva, ha estat nomenada vicepresidenta 2a del CNDC. Pineda és formadora dels i les professionals de la xarxa de serveis especialitzats en violència masclista a Catalunya en l’àmbit de l’abordatge de les violències sexuals i és professora del Postgrau en violències masclistes de la Universitat Autònoma de Barcelona.
Entre els objectius que vol desenvolupar en aquest càrrec destaquen l’augment de la participació dels grups de dones joves en el CNDC i l’increment del seguiment del desenvolupament de la Llei d’Igualtat efectiva de dones i homes per part de la societat civil catalana.
Switch to mobile version