Autor La recepta
15 Març 2018 a 12:00

Oshisushi vegetal

oshizushi vegatal

Avui preparem una de les formes més antigues del sushi, són peces quadrades o rectangulars d’arròs sense alga amb la mateixa base: arròs cuit i amanit amb vinagre d’arròs i en aquest cas, com a variant, si usant alga nori i verdures fresques, en diferents capes i premsat:

Ingredients:
• Arròs per a sushi cuit
• Salmó fumat
• 1 Alvocat
• Pebrot vermell rostit
• ½ fulla d’alga nori
• Formatge crema
• 1 oshibako (premsa artesanal per fer oshisushi)

Elaboració:
Coem l’arròs per sushi. Primer rentar bé, cal massatgear-lo, embolicant sota l’aixeta. al principi l’aigua està molt blanca, plena de midó, però després de rentar-lo i remullar a consciència, després de set / vuit vegades s’aconsegueix que l’arròs estigui net i llest per coure.

La cocció es pot fer en una cassola tradicional o en un cuitor d’arròs elèctric, sempre sense afegir sal i en una proporció d’aigua de dues vegades la quantitat d’arròs. Coure l’arròs uns 22 minuts, primer 5 minuts a foc màxim (quan vagi a començar a bullir el baixem) i la resta a foc mitjà, tapant la cassola.
Quan l’arròs estigui cuit, humitejar un recipient de fusta (preferiblement una hangiri) amb aigua perquè l’arròs no s’enganxi. Passar l’arròs cuit al recipient i repartir-uniformement perquè l’arròs es refredi més ràpid. Mentre encara està calent, abocar la barreja de vinagre per sobre.
Tallar l’alvocat en tires fines, igual que el pebrot. També, tallar l’alga nori a la mida del oshibako. Anem superposant capes d’arròs a la base i dels altres ingredients, premsant en cada capa afegida i acabant amb una capa d’arròs, sobre la qual posar un ingredient que ressalti (en aquest cas , salmó).
Segons sigui el oshibako, podrem proporcionar la peça, usant un ganivet de xef al qual mullarem el seu full en cada tall, per evitar que l’arròs es quedi enganxat a ell.

Autor: dlcocinaygastronomia.com

Switch to mobile version