Autor Societat
27 Febrer 2018 a 15:00

El SCT coordina una campanya de control de camions i de furgonetes

Des d’ahir i fins diumenge

Imatge cedida pels Mossos d'Esquadra

Imatge cedida pels Mossos d’Esquadra

El Servei Català de Trànsit (SCT) coordina aquesta setmana, entre ahir dilluns 26 de febrer i el diumenge 4 de març, una campanya policial de controls de camions i de furgonetes. Aquesta actuació per controlar els camions a les carreteres i carrers és d’abast europeu i està impulsada per l’Organització Internacional de Policies de Trànsit (TISPOL). L’SCT participa en aquesta campanya europea i la coordina amb els Mossos d’Esquadra i Policies Locals. A més, paral·lelament, també se centrarà en el control de les furgonetes.
En el marc d’aquesta campanya es controlen els factors de risc com la velocitat, l’alcohol i drogues, les distraccions, elements de seguretat passiva així com les característiques del vehicle (excés de pes, seguretat de la càrrega, possibles defectes tècnics ..) i el  temps de conducció i descans del conductor (control del tacògraf). També es comprova que la documentació del vehicle i del conductor sigui la correcta.
 
L’any passat en la campanya de controls a camions i furgonetes que es va dur a terme també durant el mes de març es van detectar 4.957 infraccions en els vehicles inspeccionats.
Aquesta és la tercera de les disset campanyes de control i vigilància previstes pel 2018. Prèviament, se n’ha fet una de control d’alcohol i altres  drogues i una altra de control de seguretat passiva.
Switch to mobile version