Autor Economia
27 Desembre 2017 a 10:00

Satisfacció en el sector empresarial per la resolució del TC en el cas del Castor

L’estimació del Tribunal Constitucional, recolza la decisió de l’Eurocambra

El president de la patronal Cecot va comunicar al gener que s'emprendrien accions a instàncies europees pel cas Castor

El president de la patronal Cecot va comunicar al gener que s’emprendrien accions a instàncies europees pel cas Castor // Imatge cedida per Cecot

Diverses entitats representants del sector industrial han acollit amb satisfacció l’estimació parcial del TC del recurs contra la indemnització de 1.350,7 milions d’euros a les empreses promotores del magatzem de gas Castor. Aquesta decisió és en resposta al recurs presentat en el seu dia per la Generalitat de Catalunya i el PSC.

La decisió del TC, avala la decisió de l’Eurocambra a finals d’abril del 2015 d’instar a la Comissió i al Banc Europeu d’Inversions a que prenguessin mesures a fi d’evitar que els ciutadans espanyols haguessin d’abonar els 1.350 milions d’euros en compensacions per un projecte precedit “d’una avaluació desastrosa”.

Des de la Cecot, juntament amb altres organitzacions empresarials, s’ha seguit molt de prop les gestions del cas CASTOR, per la incidència dels consums de gas en determinades indústries que van veure incrementada la seva factura com a resultat d’una mala gestió de l’administració de l’Estat. “Si hi ha hagut un problema de planificació i mala gestió per part de l’administració no és de rebut que el cost l’hagin d’assumir els consumidors de gas”, afirma Antoni Abad, president de la Cecot, “hauria d’anar a compte dels pressupostos generals i no repercutir l’errada en el sistema perjudicant els consumidors de gas que en cap cas reben una millora de servei, ni una contraprestació positiva”.

La resolució del TC respon a una via encetada pel recurs de la Generalitat i el PSC però a principis de l’any 2015 diverses organitzacions, entre elles la Cecot, van iniciar una via de denúncia a Brussel·les que encara continua oberta en aquests moments. La gestió del Govern en el cas CASTOR va ser el motiu de denúncia d’aquestes entitats i organitzacions empresarials que van considerar inacceptable i incomprensible la celeritat amb la qual el Govern espanyol va abonar la indemnització a l’empresa Escal UGS per a la cancel·lació del projecte CASTOR. Una indemnització de més de 1.350 milions d’euros que repercutiran en la factura del gas de les empreses i consumidors particulars, durant els propers 30 anys.

Switch to mobile version