Autor Societat
26 Desembre 2017 a 15:00

La Diputació a La Ciutat dels Somnis

Des de demà i fins dissabte 30 de desembre

ciutat somnis diba

Demà, 27 de desembre, obrirà les portes, al Palau 1 del recinte de Montjuïc de Fira de Barcelona, La Ciutat dels Somnis, el nou Festival de la Infància, que aproximarà els infants al món de les professions des d’una perspectiva lúdica i festiva. Com cada any, la Diputació de Barcelona estarà present en aquesta cita nadalenca, fomentant els valors cívics. La vicepresidenta quarta de la Diputació, Meritxell Budó, participarà a l’acte oficial d’inauguració, que tindrà lloc demà, a les 11.30h.

L’acte consistirà en una visita inaugural, presidida per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, acompanyada d’altres autoritats, entre les quals el director general de Fira de Barcelona, Constantí Serrallonga, la directora del Festival de la Infància, Roser Soley, el director general de Difusió del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, Ignasi Genovés i la presidenta de l’Institut Català de la Dona, Núria Balada.

El valor del servei públic

La Diputació compta al Festival amb un gran espai, on és podrà realitzar una gimcana familiar partint del joc “El teu poble, la teva ciutat”, adreçat a infants de 4 a 12 anys, que estarà dinamitzat per un equip de monitoratge.

L’objectiu de les activitats proposades és posar de relleu els valors de la convivència i del servei públic, és a dir, el treball conjunt amb els ajuntaments per millorar la qualitat de vida de les persones. Es tracta d’una proposta transversal, que fomenta els valors cívics, el respecte a  la natura, la cultura, l’educació, la igualtat, la salut o l’esport.

El joc consisteix en la realització d’un viatge imaginari per la ciutat o el poble del seus somnis, on s’hauran de superar diferents proves  organitzades a les sis estacions (Ajuntament, Escola, Biblioteca, Parc, Mercat i poliesportiu), que s’aniran segellant en un quadern de viatge que tot infant s’endurà a casa per seguir jugant amb la  família i amics. En resum, una gimcana per a tota la família per gaudir dels dies de Nadal.

Esport inclusiu

La prova número 6, que finalitza el recorregut, es realitza a la pista poliesportiva on les nenes i els nens trobaran un circuit amb diferents elements esportius posant l’èmfasi en aquells de caràcter inclusiu, recreatiu i sensibilitzador.  Hi haurà quatre activitats: tennis de taula, xutòmetre de futbol i dos activitats d’esport adaptat -Joc de la Boccia i GoalBall- per sensibilitzar els infants sobre els esports per a persones amb discapacitat física severa.

El Joc de la Boccia és un esport paralímpic que practiquen esportistes en cadira de rodes que tenen paràlisi cerebral o discapacitat física severa. És un joc de precisió i estratègia semblant a la petanca, que es tracta de llançar les boles el més a prop possible de la pilota blanca que serveix d’objectiu, alhora que intenten allunyar les dels rivals. El Goalball és un altre esport  paralímpic d’equip que practiquen esportistes invidents o deficients visuals. L’objectiu és marcar gols amb les mans a la porteria de l’altre equip. La pilota porta cascavells i es basa en l’oïda per detectar la trajectòria de la pilota.

Paral·lelament, a l’estand s’oferirà un espai per als més petits,  amb joguines, contes i material  psicomotriu, que serà alhora un espai de descans per als adults que els acompanyen.

El renovat certamen, que enguany celebra la seva 54ena edició, compta amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona, la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona, a més de la col·laboració de diferents entitats i centres formatius en la seva organització.

Switch to mobile version