Autor Opinió
4 Novembre 2017 a 18:00

La Diputació de Barcelona condemna l’empresonament del vicepresident i dels consellers del Govern legítim de la Generalitat

Comunicat del Govern

La Casa Serra, seu de la Diputació de Barcelona

La Casa Serra, seu de la Diputació de Barcelona // Imatge de Wikimedia Commons (Autor: Amadalvarez)

El govern de la Diputació de Barcelona rebutja i condemna l’empresonament del vicepresident i dels consellers del Govern legítim de la Generalitat de Catalunya, dictat dijous per l’Audiència Nacional. També mostra el suport als seus familiars i amics, així com al President de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a la resta de consellers.

Així mateix, exigeix l’alliberament dels empresonats, tal i com ja va manifestar després de l’empresonament dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana i d’Òmnium Cultural, i que l’Estat espanyol posi fi a la repressió política i judicial que està patint el nostre país. Com ha reiterat en les últimes hores el president Puigdemont, empresonar un govern per complir el seu programa electoral és situar-se directament fora de l’estat de dret.

El govern de la corporació reitera la necessitat que la Unió Europea i la comunitat internacional prengui partit a favor del diàleg i el consens establint els mecanismes necessaris que facin viable una mediació entre les parts, especialment a la vista dels greus esdeveniments que dia a dia es succeeixen a Catalunya.

La Diputació de Barcelona, la principal institució supramunicipal del país, que treballa al costat dels 311 ajuntaments de la demarcació de Barcelona, manté el seu compromís de garantir el funcionalment i l’autonomia del poder local.

Switch to mobile version