Autor Societat
12 Agost 2017 a 18:00

Es busca la millor startup FoodTech i Agrotech d’Europa

European FoodNexus StartUp Challenge

irta logo Food Nexus startup chalenge

El “European FoodNexus StartUp Challenge” és molt més que un concurs de startups, és una aposta per la innovació, l’emprenedoria i la creativitat empresarial. Està dirigit a les startups del sector agrotecnològic (Agrotech) i del sector de la indústria alimentària que facin ús de la innovació (FoodTech).

Sorgeix per iniciativa de Food Nexus, un consorci líder europeu format per empreses de gran rellevància del sector alimentari, organitzacions de prestigi i per les millors institucions de coneixement. Entre d’altres, són socis de Food Nexus: Unilever, Florette, Riberebro, Barilla, Danone, Arla Foods, INRA, IRTA, Grupo SIRO, Argal …

Aquest concurs estarà compost per rondes de selecció nacional en set països europeus, seguides d’una gran final europea. Els 7 països participants són: Dinamarca, Espanya, Itàlia, Irlanda, França, Bèlgica i Països Baixos.

A Espanya, Clúster FOOD+i (Clúster Alimentari de la Vall de l’Ebre) ha estat elegit per liderar el concurs. D’aquesta manera, Clúster FOOD+i serà l’encarregat de dur a terme la selecció dels candidats nacionals.

A nivell europeu, el concurs està coordinat per StartLife, una acceleradora de startups dels Països Baixos, co-fundada per la prestigiosa Universitat de Wageningen.

La gran final europea, on es seleccionarà la millor startup Agrotech / FoodTech, tindrà lloc a Wageningen, Holanda, el 13 de desembre de 2017. Tots els finalistes europeus aconseguiran contacte directe amb xarxes d’inversors, suport de les principals companyies europees d’alimentació i, sobretot, accés exclusiu a les empreses europees més importants per desenvolupar el seu projecte. El guanyador europeu rebrà, a més, un premi en efectiu addicional de 50.000 €.

Per obtenir més informació sobre el concurs, data d’inici i normes de participació en cadascuna de les rondes nacionals, podeu consultar la següent pàgina web www.fnsc.eu.

Switch to mobile version