Autor Articles i estudis
8 Abril 2017 a 12:00

Rendeix-te als beneficis del col·lagen, una joia per a la teva salut

bellesa col·lagen

La bellesa es pot beure i menjar. No parlem d’ingerir pocions màgiques que ens converteixin en les ‘més belles del regne’, sinó d’incloure la nutricosmètica com a part fonamental de la nostra rutina beauty, i fer-ho amb grans aliats com el col·lagen. No és la primera vegada que a Bellesa activa, parlem dels beneficis que té incrementar la presència de col·lagen en el nostre cos. Ja vam obrir el camí en aquesta matèria amb Col·lagen per beure, què és i per a què el necessito. A continuació, t’expliquem com pots augmentar el nivell de col·lagen del teu cos, gràcies a la nutricosmètica.

Què és el col·lagen?
És la proteïna més abundant del nostre organisme i la responsable de l’entramat dels teixits de la pell, les articulacions, els ossos, els músculs, els cabells, les dents, les ungles … Com ens revela el seu nom (del llatí, “colla” i “genmen”, és a dir, “produir cua”), el col·lagen proporciona un suport estructural al cos humà perquè els òrgans i la pell es sostinguin. En concret, el 75% de l’estructura cutània està formada per col·lagen.

Fort en la joventut, feble en la maduresa
Durant l’adolescència, el cos conté un gran cabal de fibres de col·lagen ‘multidireccionals’ que configuren una malla o matriu sòlida. Amb el pas dels anys i com succeeix amb altres components, l’organisme va perdent aquesta proteïna natural. A partir dels 21, el cos perd un 1% de col·lagen cada any, segons adverteix Biosil, però el descens més evident arriba al voltant de la menopausa.

Així, vam passar de la fortalesa i abundància de la matriu jove a la debilitat de la malla de col·lagen madura, les fibres són ara ‘unidireccionals’. És a dir, la proteïna ja no realitza, amb la mateixa efectivitat, la seva funció de suport estructural al nostre organisme, i això es tradueix en dolors articulars, ossos fràgils, cabell feble o ungles trencadisses. A més, a causa del paper primordial que juga el col·lagen a la composión de la pell, la seva reducció suposa l’aparició d’arrugues i estries, així com la pèrdua d’elasticitat de la pell.

Tot i que el pas dels anys és la causa principal del descens del col·lagen, hi ha altres factors a tenir en compte com la mala alimentació, l’estrès, la contaminació o la manca de son.

Per Belleza Activa / AMIC

Us recomanem:

Royalnigth de Keynaut

La podeu comprar a:
http://www.keynaut.com/naturalcosmetic/tienda
i si voleu més informació, podeu contactar a info.naturalcosmeticsshop@gmail.com

Switch to mobile version