Autor Societat
2 Abril 2017 a 10:00

Calendari de festes laborals per a l’any 2018

Aprovat pel Consell de Relacions Laborals

dolors Bassa festes laborals
La consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha presidit el primer ple del Consell de Relacions Laborals (CRL) d’aquest any, que ha aprovat el calendari de festes laborals per a l’any 2018
 
Els integrants del Consell (el govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals i empresarials més representatives de Catalunya) han donat el seu vist-i-plau al calendari de festes laborals per a l’any vinent.
En aquest calendari, es contemplen com a festes laborals a tot el país: 1 de gener (Cap d’Any), 6 de gener (Reis), 30 de març (Divendres Sant), 2 d’abril (dilluns de Pasqua Florida), 1 de maig (Festa del Treball), 15 d’agost (l’Assumpció), 11 de setembre (Diada Nacional de Catalunya), 12 d’octubre (Festa Nacional d’Espanya), 1 de novembre (Tots Sants), 6 de desembre (Dia de la Constitució), 8 de desembre (la Immaculada), 25 de desembre (Nadal) i 26 de desembre (Sant Esteve).
A les dates indicades en aquest calendari, els Ajuntaments podran proposar afegir-hi dues festes locals, retribuïdes i no recuperables.
En el decurs del Ple, s’ha fet evident la impossibilitat d’avançar en la proposta de les organitzacions empresarials de traslladar els festius intersetmanals a divendres o dilluns per la falta d’acord amb les organitzacions sindicals i l’escàs marge competencial de la Generalitat sobre la matèria.
El Consell de Relacions Laborals
Integrat pel Govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals (CCOO i UGT) i empresarials (Foment del Treball, Pimec i Fepime) més representatives de Catalunya, el Consell de Relacions Laborals (http://crl.gencat.cat/) és un òrgan tripartit i paritari adscrit al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies constituït com a fòrum estable de diàleg social i de participació institucional en matèria de relacions laborals del país.
Switch to mobile version