Autor Ensenyament
22 Abril 2017 a 10:00

2.932 persones faran les Proves d’Accés a la Universitat per a majors de 25 i 45 anys

Avui i el proper dissabte

Universitat Autònoma de Barcelona // Imatge del web Wikimedia Commons

Universitat Autònoma de Barcelona // Imatge del web Wikimedia Commons

Durant dos dissabtes consecutius, avui 22 i el proper 29 d’abril, un total de 2.932 persones faran les Proves d’Accés a la Universitat (PAU) per a majors de 25 i 45 anys. Les PAU d’enguany comencen demà amb els exàmens de la fase general i el proper dissabte 29 d’abril es faran els exàmens de la fase específica, ja només per als estudiants més grans de 25 anys.
 
Majors de 25 anys
A les proves per a més grans de 25 anys s’hi han matriculat un total de 2.516 persones (2.596 el 2016). Les proves consten de dues fases: la fase comuna, integrada per 4 exàmens (comentari de text, llengua castellana, llengua catalana i llengua estrangera), i la fase específica, on els aspirants s’han d’examinar només de dues matèries vinculades a l’opció d’accés triada (arts i humanitats, ciències, ciències de la salut, ciències socials i jurídiques, o enginyeria i arquitectura).
 
 
Majors de 45 anys
Enguany, 416 persones (425 el 2016) s’han matriculat a les proves de més grans de 45 anys. Aquesta via d’accés a la universitat és per a aquelles persones que volen iniciar estudis universitaris i no tenen cap titulació acadèmica que habiliti per accedir a la universitat per altres vies ni poden acreditar experiència laboral o professional. La prova d’accés consta de 3 exàmens: comentari de text, llengua catalana i llengua castellana. Els aspirants que la superin han de passar també una entrevista personal.
Un total de 20 persones s’han matriculat a totes dues proves.
Persones matriculades per demarcació i tipus de prova:
 
+ 25 anys
+45 anys
Barcelona
1.899
307
Tarragona
211
39
Lleida
116
17
Girona
290
53
A Barcelona ciutat hi haurà un únic tribunal on s’examinaran els candidats que s’han matriculat a la Universitat de Barcelona, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Ramon Llull, Universitat Oberta de Catalunya, Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, Universitat Internacional de Catalunya i Universitat Abat Oliba.
En la resta del territori, només hi ha tribunals ubicats al Campus de Bellaterra (UAB), a Lleida (UdL), a Girona (UdG), i a Tarragona (URV).
Els resultats es publicaran el dia 23 de maig i els interessats podran descarregar-se el certificat de notes en el moment mateix de la consulta.
Switch to mobile version