Autor Societat
19 Març 2017 a 11:00

Sant Muç es rebel·la

No estan d’acord en pagar el 32,5% d’increment de les obres d’urbanizacio

AAVV Sant Muç

Com tantes i tantes Urbanitzacions a Catalunya dels anys 60 i 70, va construir-se la de Sant Muç. No obstant, tot i ser il·legal (o no legal) els veïns disposaven d’aigua, de llum i, evidentment, pagaven impostos.

Però la Generalitat va legalitzar-ne moltes mitjançant un RD i, aleshores, els Ajuntaments van construir el clavegueram, voreres, asfaltat (on calia) etc. A càrrec dels propietaris.

Així va anar a Sant Muç com a moltes d’altres.

Les obres, com no podia ser d’altra manera, les va licitar l’Ajuntament de Rubí en concurs públic. Dragados va guanyar el concurs per, aproximadament, 19,5 milions d’euros i, aleshores, l’Ajuntament de Rubí va fer arribar una carta a tots els propietaris on donava a conèixer i els comunicava que la part corresponent a la seva propietat la pagaria en 7 rebuts. Un cop començades les obres i, seguint una pràctica molt habitual en l’obra pública licitada, Dragados va parar les obres adduint un sobre cost.

Tot i que la Llei vigent obliga a licitar de nou l’obra si hi ha un sobre cost de més del 20 %, l’Ajuntament i Dragados van pactar un increment de 6 milions (32,5%). 8 mesos després de la parada, es reiniciaven les obres. Tot i les constants queixes dels veïns sobre defectes en la construcció de les obres licitades, en cap moment l’Ajuntament va reclamar rés a la constructora i, veient com es van donar per acabades, cal pensar que o no va haver-hi un seguiment técnic-constructiu de l’obra o, si va ser-hi va ser deficient. Sembla que aquesta manca de seguiment era una pràctica habitual en aquella època dons el Pavelló de La Llana també pateix de problemes semblants en quan a la falta de seguiment técnic-constructiu durant la seva construcció.

Ara, l’Ajuntament ha passat una circular als veïns informant-los que passarà a cobrament rebuts per un import total de 4 milions d’euros i, l’any 2020 per valor de 2,5 milions per tal de rescabalar-se del sobre cost pagat de l’obra. En la mateixa circular, fa saber als veïns que ara està estudiant la possibilitat de reclamar a Dragados per la deficient construcció de les obres adjudicades.

Davant dels esdeveniments, els veïns que ja estan organitzats en 2 AAVV, varen celebrar ahir dissabte una assemblea i han posat l’assumpte en mans de l’advocat Francesc Bonatti. 300 d’ells ja han aportat un pagament extraordinari de 200 euros a compte del seu assessorament i, si s’escau, de les despeses que el procediment pugui portar. Avui diumenge, es portarà a terme una 2ª assemblea oberta a tots els propietaris per tal que coneguin l’estat actual del “conflicte” i, si volen, adherir-se al grup de propietaris que ja han decidit buscar un assessorament legal

Switch to mobile version