Autor Societat
22 Març 2017 a 15:00

BBVA cedeix 840 pisos per a lloguer social

Va signar un conveni en què es comprometia a cedir-ne un total de 1.800

Meritxell Borras BBVA

La Generalitat de Catalunya ha rebut les claus de 840 nous habitatges cedits per l’entitat bancària BBVA per destinar-los a lloguer social. Aquest lliurament s’emmarca en el conveni signat el juliol de 2016 pel qual l’entitat bancària es comprometia a lliurar 1.800 habitatges en 3 anys.
La consellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, i el director territorial de BBVA, Christian Terribas, han mantingut aquest matí una trobada per fer balanç dels primers sis mesos des de la signatura del conveni, a la seu del departament de Governació, Administracions Públiques i Habitatge. A l’acte, hi han assistit també el secretari d’Habitatge i Millora Urbana, Carles Sala, i el director de Promoció de l’Habitatge de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya, Albert Toledo.
La consellera Borràs ha destacat que aquest acord amb BBVA és una mostra més del ferm compromís del govern d’incrementar el parc d’habitatges de lloguer social”, i ha afegit que “les claus lliurades són d’habitatges situats en municipis on fan molta faltai, per tant, “són un exemple de resposta integral a les situacions de més emergència”. La titular de Governació ha explicat que “aquestes cessions serveixen per disposar d’habitatges de manera ràpida i incrementar el número de pisos socials per posar a disposició de les famílies que ho necessiten”.
Borràs també ha recordat que la Generalitat té la xifra més alta de convenis subscrits de qualsevol administració a l’Estat espanyol”. En concret són 3.960 habitatges, dels quals ja es té la clau de més de la meitat.
Per la seva banda, Christian Terribas ha subratllat el compromís de BBVA amb la societat catalana en l’àmbit de l’habitatge: “BBVA, a través de la seva política d’habitatge social, garanteix solucions als clients en situació de vulnerabilitat. A més, a Catalunya, gràcies a aquest acord, BBVA facilita l’accés a un habitatge a famílies, siguin o no clients, en risc d’exclusió social”.
 
Per al correcte desenvolupament de l’acord, s’ha establert un comitè de seguiment tècnic format per representants de la Generalitat i del BBVA. Aquest comitè es reuneix periòdicament i ha permès detectar la necessitat d’incrementar la velocitat de cessió d’habitatges davant les peticions per part de famílies vulnerables.
Dels 840 habitatges lliurats per part de BBVA, 632 es troben a la demarcació de Barcelona, 44 a Girona, 74 a Lleida, i 90 a Tarragona.
De tots ells, 456 habitatges estan en procés d’assignació a famílies que es troben en situació de vulnerabilitat social a 67 municipis de Catalunya, com ara Badalona, Barcelona, Girona, Granollers, l’Hospitalet de Llobregat, Lleida, Mataró, Reus, Sabadell, Santa Coloma de Gramenet, Tarragona, i Terrassa, entre d’altres.
El procediment d’adjudicació d’aquests habitatges s’impulsarà a través de l’Agència d’Habitatge de Catalunya, mitjançant la Mesa d’Emergències i en col·laboració amb els ajuntaments. Els lloguers, amb una vigència màxima de 5 anys, es fixen en funció de la capacitat econòmica de cada família, i es mouen entre un 10 i 18% de la renda familiar.
Com a mesura d’acompanyament, les famílies vulnerables beneficiàries d’aquests habitatges, s’inclouran en un programa social que realitzarà la Generalitat per millorar les seves condicions d’integració a la societat. El programa es durà a terme durant tota la vigència de la cessió.
El Govern continua treballant per  aconseguir que les entitats financeres que disposen d’habitatges els en cedeixin per poder destinar-los a lloguer social i, d’aquesta manera, pal·liar la necessitat d’habitatge que hi ha en molts municipis de Catalunya. Les condicions per accedir a un lloguer social consisteixen en haver perdut l’habitatge com a conseqüència d’un procés d’execució hipotecària o estar en procés de reclamació judicial, amb atenció especial a persones grans, víctimes de violència de gènere i persones amb discapacitat o en risc d’exclusió social.
Switch to mobile version