Autor Economia
2 Març 2017 a 15:00

Banc Sabadell ven la seva filial de banca comercial als EUA

Per 1.025 milions de dòlars

Imatge cedida pel Banc Sabadell

Imatge cedida pel Banc Sabadell

Banc Sabadell ha arribat a un acord amb IBERIABANK Corporation per a la venda de Sabadell United Bank, la seva filial en banca retail que opera des de 2007 a l’estat de Florida. L’import de l’operació puja a 1.025 milions de dòlars (al voltant de 967 milions d’euros). La transacció, tancada a 1,95 vegades el valor en llibres (Tangible Book Value), permetrà a Banc Sabadell d’obtenir una plusvàlua neta d´aproximadament 447 milions d’euros.

L’acord assolit contempla que el preu total que abonarà IBERIABANK Corp. consisteix en un pagament en efectiu d’un mínim de 803 milions de dòlars, i la resta en l’entrega d’accions fins a arribar l’import total. Tot plegat sense que en cap cas se superi el 4,9% del capital social d’IBERIABANK Corp. i abonant-se en efectiu la diferència, si aquesta es donés, fins a arribar al preu total pactat.

Es preveu realitzar el tancament de l’operació durant el segon semestre de l’exercici, un cop s’obtinguin els permisos i autoritzacions pertinents de les autoritats reguladores.

Sabadell United Bank és un projecte d’èxit iniciat el 2007 amb l’adquisició de Transatlantic Bank, combinació del creixement orgànic a la zona i del creixement inorgànic després de les successives adquisicions a l’àrea del sud de Florida. Actualment gestiona un volum de 4.200 milions de dòlars en crèdits i 5.200 milions de dòlars en recursos de clients.

Després de l’operació, Banc Sabadell seguirà desenvolupant la seva activitat core de banca corporativa i de banca privada internacional a través de la seva branch americana a Florida, que actualment gestiona un volum de negoci que supera els 10.000 milions de dòlars amb una destacada quota de mercat especialment en els sectors turístic, infraestructures o energies renovables, i que disposa d’una plantilla de 200 professionals. La sucursal de Banc Sabadell a Florida és també el centre d’operacions de banca corporativa per a Llatinoamèrica, amb l’excepció de Mèxic, on l’entitat opera a través del seu banc filial al propi país.

Per al president de l’entitat, Josep Oliu, “aquesta és una excel·lent operació que materialitza una part del valor creat als Estats Units i permet d’enfortir el banc per a créixer als seus mercats prioritaris”.

IBERIABANK Corp. és un grup financer amb un volumen total d´actius al seu balanç consolidat de 21.700 millones de dólares; 17.400 milions de dòlars en recursos de clients, i uns fons propis de 2.900 milions de dòlars a tancament de 2016. Les accions d´IBERIABANK Corp. cotitzen al Nasdaq Global Select Market (IBKC), amb una capitalització d´uns 3.800 milions de dòlars a data de 24 de febrer de 2017.

IBERIABANK Corp. és un grup financer amb un total de 304 oficines de diversa tipologia. Té 199 sucursals bancàries i tres oficines especialitzades en la concessió de crèdit als estats de Louisiana, Arkansas, Alabama, Tennessee, Texas, Florida i Georgia. També disposa de 24 oficines dedicades a l’activitat asseguradora a Arkansas i Louisiana, així com d’una xarxa d’agents destinada a la concessió d’hipoteques en 69 localitats de deu estats. Així mateix, IBERIABANK Corp. disposa de vuit sucursals de gestió patrimonial en quatre estats i una oficina d’IBERIA Capital Partners L.L.C. a Louisiana.

 

Switch to mobile version