Autor Opinió
28 Gener 2017 a 14:00

Diàleg, tot. Insults i amenaces, cap

Visita del nou president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Gimenez // Iimatge cedida pel Consell Comarcal

Visita del nou president del Consell Comarcal del Vallès Occidental, Ignasi Gimenez // Iimatge cedida pel Consell Comarcal

Ser regidor, regidora, alcalde o alcaldessa d’un municipi és apassionant. Per la proximitat que aquest rol t’aporta amb la ciutadania, per la capacitat de treballar per millorar els pobles i ciutats, per la coneixença del municipi i la seva gent. Per tantes i tantes coses. Però també, en algunes ocasions, aquesta proximitat es gira en contra dels electes locals. El fet de poder-te trobar al regidor, regidora o a l’alcalde i alcaldessa pel carrer, a la plaça o al mercat et dóna l’oportunitat de poder-t’hi dirigir personalment i malauradament, no sempre les trobades són agradables.

Els electes locals estem sotmesos sovint a pressions, insults, amenaces o fins i tot coaccions per part de ciutadans, anònims o institucions. Darrerament hem conegut el cas de l’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, qui ha denunciat insults i pressions per part de diferents persones per la manera com està gestionant diferents qüestions que afecten a la ciutat.  Malauradament, aquesta no és la primera vegada que un càrrec electe municipal es veu sotmès a aquest tipus de pressions i d’atacs intolerants, que sovint també s’acompanyen d’insults homòfons i amenaces.

Les xarxes socials han augmentat l’exposició pública dels càrrecs electes. El contacte a través de xarxes com Facebook, Twitter i Instagram ha permès millorar, i molt, les possibilitats de participació i interactuació de la ciutadania amb l’estament polític. Però també ha obert la porta al naixement de comptes falsos, perfils que es dediquen a atacar a persones i a comportaments poc ètics i intolerants a través d’Internet.

Davant aquesta situació, el Ple del Consell Comarcal ha aprovat una declaració institucional de suport als càrrecs electes i en contra de comportaments homòfobs i intolerants. Amb aquesta declaració volem mostrar públicament el rebuig de la corporació a qualsevol tipus d’insult, amenaça, coacció o extorsió que pugui rebre qualsevol electe en l’exercici de les seves funcions i també volem expressar  la solidaritat de l’ens comarcal amb l’alcalde de Terrassa i amb qualsevol persona que es pugui trobar en la mateixa situació.

També volem posar en valor de la tasca dels i les electes locals, regidors, regidores, alcaldes i alcaldesses. Electes que, en l’exercici de les seves responsabilitats porten a terme actuacions que no sempre són ni han de ser compartides per a tothom. Defensem que prendre decisions o discrepar amb elles no justifica cap amenaça o insult.

Per això, seguirem defensant l’autonomia dels electes municipals i la seva capacitat de gestió i decisió. Seguirem defensant la proximitat i el diàleg, la transparència i el bon govern. I seguirem actuant en contra de la intolerància, i a favor del diàleg, perquè que la democràcia està per davant de qualsevol actitud intolerant i homòfona.

Ignasi Gimenez Renom
President del Consell Comarcal
@ignasicastellar

Switch to mobile version