Autor Economia
16 Gener 2017 a 18:00

CECOT presenta l’Observatori d’actualitat laboral 2016

Hi ha menys atur i més possibilitats de trobar feina

cecot pere ejarque

La Fundació Cecot Persona i Treball realitza sistemàticament l’anàlisi de la gestió que desenvolupa el Servei de Borsa de Treball de la patronal durant l’any i elabora un breu informe amb les principals tendències o indicadors.

Aquesta setmana, Cecot Persona i Treball ha publicat el 20è Observatori de l’Actualitat Laboral, aquesta vegada analitzant el conjunt de l’any 2016 de les gestions del Servei de Borsa de Treball de l’entitat.

Quant al nombre d’ofertes de feina que s’han gestionat, s’observa estabilitat respecte de l’any 2015 que, al seu torn, va significar un augment del 30% respecte del 2014, consolidant-se així, un canvi de tendència positiu respecte del septenni 2008-2014, especialment fluix.

D’altra banda, el nombre de currículums tramitats per la Borsa de Treball de la Cecot va experimentar el 2016 un augment del 10% respecte del 2015. Hi ha menys atur, tanmateix, les persones aturades detecten més possibilitats de trobar feina i s’inscriuen en un nombre més alt als serveis d’intermediació laboral.

Per sectors d’activitat, l’Àrea d’Administració continua essent la que genera més ocupació –23% del total–, seguida de la d’Operaris –18%–, la d’Oficis i la de Vendes –totes dues amb un 15% del total.

En temps de contractes curts, la Borsa de Treball de la Cecot destaca per la molt significativa presència de contractes laborals indefinits a les seves ofertes de feina. Així, gairebé el 40% de sol·licituds de treballadors que fan les empreses, aposten per la contractació indefinida.

Pel que fa a les edats, més del 80% d’ofertes de feina van dirigides a persones fins a 45 anys, una edat a partir de la qual es detecten més dificultats a l’hora d’incorporar-se al mercat de treball.

Pere Ejarque, responsable d’intermediació de Cecot Persona i Treball, afirma que “quant a ofertes de feina la primera meitat del 2016 va ser molt bona. Després, vam notar un cert estancament”. Alhora, destaca que “més CVs vol dir que hi ha més gent que nota que pot trobar feina. La motivació per a la recerca és molt significativa”.

Que l’Administració sigui l’àrea amb més presència en la intermediació és, per a Ejarque “un fet gairebé tradicional. En aquest sentit, un bon nombre d’aquestes ofertes de feina les tramiten consultories i gestories, la qual cosa ens indica, alhora, que el mercat es mou, perquè aquestes empreses són un bon termòmetre del volum d’activitat del mercat de treball”.

Pel que fa als contractes, Pere Ejarque destaca l’alta presència de la contractació indefinida: “la indefinida és una contractació bona per a tothom: per a les empreses, perquè significa que veuen el present amb optimisme i que tenen fonaments sòlids; i per a les persones que en formen part, perquè els permet assentar-se laboralment i personalment”.

Descarregueu aquí l’Observatori Laboral complert.

Switch to mobile version