Autor Societat
24 Desembre 2016 a 18:00

El Gran Atles Topogràfic de Catalunya 1:25.000, enllestit

Després de 10 anys de treball

Gran Atles Topogràfic

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha enllestit, després de 10 anys de treball, el Gran Atles Topogràfic de Catalunya a escala 1:25.000. L’atles aplega en un sol volum el Mapa topogràfic de Catalunya, presentat amb 756 pàgines i actualitzat en aquells aspectes més sotmesos a canvis, com poden ser la xarxa de comunicacions, els espais naturals protegits, la delimitació territorial o els noms geogràfics.
L’Atles mostra, en un únic exemplar, la realitat del territori amb un gran nivell de detall, que permet representar gairebé tots els elements geogràfics. Alguns d’aquests punts s’han reforçat amb una simbologia específica, el que permet que l’Atles pugui ser una eina no només científica o tècnica sinó de suport al sector turístic i del lleure.
El treball s’acompanya amb un índex toponímic de 114.698 noms, categoritzats i jerarquitzats, que ajuden a localitzar la informació als mapes i que reflecteixen la riquesa territorial i les variants lingüístiques.
El contingut de l’Atles és fruit d’un laboriós procés de treball, que comença amb vols per obtenir les imatges necessàries per elaborar els mapes i que, al llarg del seu desenvolupament, precisa de la participació de tècnics de diferents disciplines i diverses institucions. Així, per exemple, el Gran Atles ha comptat amb la col·laboració d’actors del territori que han aportat dades sobre camins, itineraris de senderisme i ciclisme i punts d’interès turístic.
El Gran Atles Topogràfic de Catalunya es pot adquirir a la botiga electrònica de l’ICGC.
Switch to mobile version