Autor Societat
25 Novembre 2016 a 15:00

#Rebobina, canviem el fil de la història

La campanya que busca la complicitat de la ciutadania per superar la violència masclista

Neus Munte.comisio igualtat

La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Neus Munté, ha presentat la campanya #Rebobina, canviem el fil de la història que neix amb la voluntat de demanar la complicitat de tota la ciutadania per superar la violència masclista. Segons Munté, l’objectiu és cercar més elements que ens permetin comprendre i interpretar el com i el perquè és imprescindible si”, recorda la consellera “ volem eliminar la violència masclista.
La campanya, impulsada pel Govern de la Generalitat des de l’Institut Català de les Dones (ICD), s’engega avui divendres, coincidint amb el Dia Mundial contra la violència de gènere, que indica la consellera, “voldrà la implicació de la ciutadania”.
Munté recorda que la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes “és un pilar principal en la construcció d’un nou estat
La consellera de la Presidència s’ha referit al desplegament de la Llei d’Igualtat efectiva entre homes i dones (Llei 17/2015) novedosa i valenta, que recull les obligacions i responsabilitats de tots els poders públics per aconseguir la igualtat efectiva entre dones i homes.
Munté ha remarcat que el Govern té el ferm compromís de desplegar la llei malgrat les suspensions que posa el govern espanyol” i ha recordat que “ens trobem en un moment de construcció d’un nou estat que volem més just”. I afegeix que “per aconseguir-ho necessitem que la igualtat en sigui un dels pilars principals”.
 
En aquest sentit, i en referència a la Sentència del Tribunal Constitucional que anul·la alguns dels articles de la llei, la portaveu critica que representi un entrebanc a les polítiques i els drets de les dones, així com un obstacle a una llei que té per objectiu millorar en el desenvolupament de polítiques per a la dona i en la protecció dels seus drets .
Munté també ha recordat quea Catalunya tenim competència exclusiva en l’àmbit de les polítiques de gènere i la sentència del TC judicialitza les polítiques d’igualtat”. “No ens quedarem de braços creuats, ha reblat.
La consellera també ha reiterat el compromís del Govern amb l’objectiu de Nacions Unides d’assolir la igualtat entre dones i homes l’any 2030 i també amb l’eradicació de la violència masclista.
Switch to mobile version