Autor Societat
28 Octubre 2016 a 15:00

La Diputació dóna veu al jovent per dir prou a la violència masclista

Aquest concurs forma part de la campanya amb motiu de la commemoració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

Concurs envers violència de gènere

Concurs envers violència de gènere

El diputat d’Igualtat i Ciutadania de la Diputació de Barcelona, Antoni Garcia, ha presentat  al Centre de Recerca Tèxtil de Canet de Mar, les principals accions de la Diputació per lluitar contra la violència de gènere, especialment les accions destinades a la sensibilització dels joves. També ha donat el tret de sortida del concurs audiovisual i fotogràfic #jodicprou perquè el jovent pugui expressar a través de les xarxes socials la seva opinió sobre aquesta xacra social i la puguem fer visible.

Aquest concurs forma part de la campanya de difusió que, com cada any, desplega la Diputació de Barcelona amb motiu de la commemoració, el 25 de novembre, del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones. La campanya inclou diversos materials que la corporació posa a disposició dels ajuntaments de la demarcació perquè puguin difondre’ls al voltant d’aquesta data.

El diputat Antoni Garcia ha destacat la «voluntat de la Diputació de Barcelona de lluitar contra aquesta xacra social que és la violència masclista, col·laborant amb els ajuntaments, i implicant els joves i les joves, de manera que puguin expressar-hi el seu rebuig». Garcia ha fet referència al fet que cal revisar i transformar determinats comportaments i percepcions de violènque masclista que es donen entre el jovent, en diferents àmbits, com el de parella, de l’oci o del ciberespai.

La presentació ha tingut lloc en el marc de la jornada Joves i Violència Masclista. Que no t’emboliquin amb la violència!”, que s’ha celebrat a Canet, en la inauguració institucional de la qual també hi han participat la regidora de Joventut de Canet de Mar, M. Assumpta Revoltós, la directora general de Joventut, Marta Vilalta, i la presidenta de l’Institut Català de les Dones, Teresa Maria Pitarch.

Durant la jornada, que té l’objectiu de potenciar la col·laboració entre el teixit associatiu i les institucions –unint els esforços que es fan des de les polítiques d’igualtat i les polítiques de joventut-, s’han presentat experiències comunitàries i propostes des de l’àmbit local per prevenir la violència masclista entre els joves.

 

Switch to mobile version