Autor Societat
18 Octubre 2016 a 18:00

Experts europeus es reuneixen a Barcelona amb motiu del workshop sobre Interface management of Pharmacotherapy

Participen professionals de 15 països

CatSalut // Imatge del web gencat.cat

CatSalut // Imatge del web gencat.cat

Diversos experts europeus es reuneixen entre el 17 i el 19 d’octubre a Barcelona amb motiu del workshop sobre Interface management of Pharmacotherapy, adreçat a professionals de l’entorn del medicament.  El curs està promogut pel centre col·laborador de l’OMS per a la recerca i la formació en farmacoepidemiologia i està codirigit per l’Institut Català de Farmacologia, Dr Eduard Diogene, la Direcció de Farmàcia de l’RSB, Sra Corinne Zara i la Gerència de Farmàcia i del Medicament, Dr. Antoni  Gilabert.
Les sessions tracten de les diferents estratègies de política farmacèutica aplicada en diversos països europeus, amb l’exposició exhaustiva de els diferents àmbits d’intervenció per a la millora de la qualitat i de la sostenibilitat en l’accés als medicaments per part del Servei Català de la Salut.
En aquest curs hi assisteixen 29 professionals de 15 països diferents (Europa i Llatinoamèrica) que realitzen la seva activitat professional en Ministeris de Salut, universitat, agències del medicament o institucions sanitàries.
Alhora, el programa inclou la visita a tres hospitals de la Regió Sanitària de Barcelona (ICO Hospitalet, Hospital de la Vall d’Hebron i Consorci Sanitari de Terrassa), el que permet un coneixement dirigit a la pràctica diària.
Des del CatSalut es presenten resultats en l’àmbit de la prescripció electrònica, amb eines per a la millora de la seguretat i de la comunicació entre professionals. També s’exposa i es visualitza en els hospitals el sistema de registre de pacients i tractaments dels medicaments hospitalaris de dispensació ambulatòria (RPT) i resultats en salut. En els grups de treball, s’abordaran els aspectes clau del contracte amb els proveïdors sanitaris en relació amb utilització de medicaments i el treball territorial que es realitza conjuntament amb ells, així com les activitats de revisió i conciliació de la medicació, adherència a guies de pràctica clínica, comissió farmacoterapèutica hospitalària i aspectes lligats a estratègies per a l’optimització en la utilització de medicaments.
Switch to mobile version