Autor Societat
9 Setembre 2016 a 18:00

Puigdemont: Barelona i Catalunya s’estan convertint en un hub internacional en tecnologies TIC

L’empresa es un referent en el sector IT catala

Carles Puigdemont TIC

Carles Puigdemont TIC

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha assegurat> “Barelona i Catalunya s’estan convertint en un hub internacional en tecnologies de la informació i la comunicació” i s’ha mostrat convençut que per mantenir aquest lideratge internacional i poder estar a l’avantguarda mundial en aquest àmbit serà necessari, a més de prendre algunes decisions en l’àmbit públic que suposin reforçar les infraestructures tecnològiques, potenciar “la formació” en aquest sector.
“Necessitem, imperiosament una agenda catalana i europea que faci de la formació en futurs enginyers de telecomunicacions i enginyers informàtics una de les prioritats per poder atendre la demanada laboral que es generarà a partir del creixement d’aquestes indústries”, ha subratllat el cap del Govern que ha afegit que d’aquesta manera estarem en condicions que Catalunya sigui reconeguda com un hub tecnològic del món i tingui capacitat per fer aportacions innovadores que demana la societat.
 
Cooperar amb Silicon Valley
Carles Puigdemont ha destacat el “potencial colossal” de Catalunya per esdevenir un hub en tecnologies TIC, que “no només competeixi, sinó que també cooperi amb Silicon Valley”, durant la inauguració de l’ampliació de les instal·lacions de l’empresa Opentrends.
L’empresa, amb més de 200 treballadors repartits a les seus de Barcelona, Silicon Valley i Kerala (Índia), és un referent en el sector IT català, que ajuda companyies d’arreu del món a donar valor a les seves idees de negoci. La seva metodologia de treball es basa en la connexió d’estratègia, disseny i tecnologia. En la seva visita a la seu de l’empresa a Barcelona, el president ha estat acompanyat del CEO d’Opentrends, Juanjo Gimenez i el CMO d’Opentrends, Xavi Buscallà, entre d’altres. Des de la seva creació, l’any 2004, Opentrends ha ofert solucions innovadores en sectors com internet de les coses (IoT), cotxe connectat, eHealth i banca digital.
El president Puigdemont ha recordat, en un altre moment de la seva intervenció en  l’acte inaugural que el 26% de les empreses de base tecnològica de l’Estat espanyol es concentra a Barcelona. Carles Puigdemont ha posat Opentrends com a model d’empresa de futur d’una economia que està basada en el coneixement i que, ha dit, “té a veure amb el model de país que fem” i que “ens situen a l’avantguarda d’allà a on es mou el món”.
Switch to mobile version