Autor Societat
17 Setembre 2016 a 15:00

Durant el període estival hi hagut 36 víctimes mortals en zona interurbana

Jané: “Aquest estiu s’han reduït un 27% les víctimes mortals”

Conseller Jane accidents de transit

Conseller Jane accidents de transit

El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha explicat  que aquest estiu han mort en vies interurbanes a Catalunya 36 persones en accident de trànsit, 13 menys que l’any passat en el mateix període. Segons Jané “tot i el descens de víctimes mortals, no tenim la sensació de cofoisme. No podem abaixar la guàrdia i no podem donar missatges d’autocomplaença”.
“No podem quedar-nos com si no passés res, continuen havent persones que es moren a les carreteres i la majoria dels accidents es poden evitar”, ha afegit Jané.
El titular d’Interior ha destacat que en un 38% d’aquests accidents amb víctimes mortals, el vehicle anava sol, i que en un 35,3%, la causa principal d’aquest accidents ha estat la distracció. Segons Jané, “la gent es distreu massa i des del departament d’Interior dirigim campanyes adreçades als conductors perquè no es distreguin”. “Cal incidir un cop més, compte amb les distraccions al volant, són causa letal d’accidents”, ha insistit.
 
El conseller ha tornat a fer una crida a l’ús del casc i del cinturó, del què ha dit  malauradament cal lamentar que massa vegades les persones no el porten. També ha fet un especial esment a la conducció sota els efectes de l’alcohol o les drogues afirmant que segueixen havent massa persones que sobrepassen la taxa d’alcohol. Haver begut suposa somnolència, contucció temerària i no respectar els senyals, ha dit.
 
Jané, acompanyat de la directora del Servei Català de Trànsit, Eugenia Doménech, i el cap de la Comissaria general de Mobilitat de Mossos d’Esquadra, Miquel Esquius, ha presentat en roda de premsa el balanç de sinistralitat a les carreteres i autopistes de Catalunya d’aquest estiu.
Altres dades rellevants
Pel que fa a les víctimes, s’ha registrat una reducció del 27% de les víctimes mortals l’estiu del 2016 respecte l’estiu del 2015, amb 13 víctimes mortals menys (36 persones mortes respecte les 49 persones de l’estiu de l’any passat). Si ens fixem en la mortalitat per accident de trànsit l’estiu del 2010, quan hi va haver 70 víctimes mortals per sinistre viari, la reducció ha estat del 49%.
En relació al nombre de persones ferides greus, tant de sinistres mortals com d’accidents sense víctimes mortals registrats en zona interurbana, l’estiu del 2016 n’hi ha hagut 252 ferits greus, 5 persones menys que l’estiu passat (257). En comparació amb l’estiu del 2010, quan hi va haver 281 víctimes ferides greus, hi ha hagut una reducció en el nombre de persones ferides greus del 10%.
De les dades de sinistralitat d’aquest estiu també cal destacar que els accidents amb un sol vehicle implicat representen el 38% del total d’accidents mortals.
Pel que fa als factors concurrents en un 35% dels accidents amb víctimes mortals hi ha intervingut una manca d’atenció, en un 26% és degut a una errada del conductor i en un 24% dels casos es deu a una infracció de les normes de circulació.
Més informació aquí
Switch to mobile version