Autor Societat
24 Agost 2016 a 18:00

Protecció Civil ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències INFOCAT

Per l’elevat perill d’incendi forestal

prediccio infocat 2016.08.24

Protecció Civil de la Generalitat ha posat en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT per l’elevat perill d’incendi forestal avui a 17 comarques de les demarcacions de Barcelona, Catalunya Central, Lleida, Tarragona i Terres de l’Ebre. Es preveu que la situació es pugui allargar els propers dies davant la pujada de temperatures màximes i les humitats relatives mínimes baixes en diverses zones del territori.
Es demana anar amb molt de compte, evitant qualsevol situació de risc i alertar el telèfon d’emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum.
D’acord amb les dades de la Direcció General de Medi Natural – Cos d’Agents Rurals i de Bombers de la Generalitat, les 17 comarques amb més risc d’incendi forestal avui són:
–          Demarcació de Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat i Vallès Occidental.
–          Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages i Solsonès.
–          Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell.
–          Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Priorat.
–          Demarcació de Terres de l’Ebre: Ribera d’Ebre i Terra Alta.
Protecció Civil recorda que l’època de risc d’incendi forestal continua vigent i demana la col·laboració ciutadana, extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com llençar burilles des d’un vehicle encara que semblin apagades, deixar deixalles o qualsevol resta en entorn boscós o a prop, etc.
Switch to mobile version