Autor Societat
28 Agost 2016 a 15:00

Per cinquè dia consecutiu es manté molt elevat el risc d’incendi forestal

Protecció Civil recorda que està prohibit fer foc

Imatge del web de la Diputació de Barcelona

Imatge del web de la Diputació de Barcelona

Protecció Civil de la Generalitat ha posat per quart dia consecutiu en Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT degut a què es manté l’elevat perill d’incendi forestal a 20 comarques sobretot de Ponent, Catalunya Central i interior de Tarragona, Terres de l’Ebre i  part de Barcelona.
Es preveu que la situació de risc es mantingui després del cap de setmana davant la pujada de temperatures màximes i les humitats relatives mínimes baixes en diverses zones del territori que s’afegeixen a l’absència de pluges. Cal afegir que hi ha vigent un avís del Servei Meteorològic de Catalunya de calor per temperatures màximes extremes a tot l’interior de la meitat oest de Catalunya.
Protecció Civil insisteix en evitar qualsevol situació de risc i alertar el telèfon d’emergències 112 de Catalunya si es veu una columna de fum.
D’acord amb les dades de la Direcció General de Medi Natural – Cos d’Agents Rurals i de Bombers de la Generalitat, són 20 les comarques amb més risc d’incendi forestal:
  • Demarcació de l’Alt Pirineu: Alta Ribagorça,Alt Urgell, Pallars Jussà i Vall d’Aran
  • Demarcació de Barcelona: Baix Llobregat i Vallès Occidental
  • Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages i Solsonès
  • Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell
  • Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Conca de Barberà i Priorat
  • Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre ,Ribera d’Ebre i Terra Alta
Protecció Civil recorda que l’època de risc d’incendi forestal continua vigent i demana la col·laboració ciutadana, extremar les precaucions en les activitats a l’entorn de zones forestals i evitar accions que puguin generar un incendi forestal, com llençar burilles des d’un vehicle encara que semblin apagades, deixar deixalles o qualsevol resta en entorn boscós o a prop, etc.
Switch to mobile version