Autor Societat
7 Agost 2016 a 18:00

La Generalitat concedeix les distincions Jaume Vicens Vives 2016 a la qualitat docent a professors i projectes de les universitats catalanes

Els premis estan dotats amb 20.000 euros

Premis Jaume Vicens Vives

Premis Jaume Vicens Vives

La Generalitat ha aprovat concedir les distincions , a la qualitat docent universitària, a tres professores i quatre projectes de les universitats catalanes. Els guardonats han estat seleccionats a partir de les  propostes fetes pels consells socials de les universitats públiques o òrgans equivalents de les universitats privades. Són els següents:
Premis individuals, dotats amb 20.000 euros cada un:
·      Concepció Amat Miralles, professora del Departament de Fisiologia de la Facultat de Farmàcia i Ciències de l’Alimentació de la Universitat de Barcelona (UB), pel seu lideratge en la innovació i millora de la docència a través de l’avaluació continuada i el treball en competències transversals i pel seu impuls de la interacció entre diferents nivells educatius.
·      Maria Jesús Espuny Tomás, professora d’Història del Dret i de les Institucions de la Facultat de Dret de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), per la seva llarga trajectòria i pel disseny de metodologies docents avançades, adaptades al context socioeconòmic de l’entorn, que permeten als estudiants desenvolupar competències per ser excel·lents professionals, especialment en l’àmbit de les Relacions Laborals. 
·      Montse Guitert Catasús, professora dels Estudis de Psicologia i Ciències de l’Educació, de la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), pel lideratge exercit en la Formació en línia sobre competències digitals a l’entorn universitari i el seu impacte en la ciutadania.
Premis col·lectius, dotats amb 20.000 euros cada un:
·      Projecte “Inspire3”, de l’Escola Superior d’Enginyeries Industrial, Aeroespacial i Digital de Terrassa, de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), per la seva consolidada trajectòria i pel desenvolupament d’estratègies dirigides a incentivar la creativitat i l’emprenedoria dels estudiants, així com les seves competències i habilitats transversals.
·      Projecte “L’avaluació dels aprenentatges”, a la Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida, de la Universitat Pompeu Fabra (UPF), per la seva alta qualitat docent i per la seva llarga trajectòria en l’ús de metodologies docents innovadores basades en el projecte d’avaluació del rendiment acadèmic i en el foment de les habilitats pràctiques i de les competències transversals dels estudiants.
·      Projecte “L’aprenentatge centrat en l’estudiant”, del grau de Medicina de la Facultat de Medicina, de la Universitat de Girona (UdG), per la seva innovació en la docència a través del model d’Aprenentatge Basat en Problemes, amb un alt grau d’èxit avalat pels resultats acadèmics i l’alta satisfacció dels alumnes i l’alta incorporació dels estudiants al món laboral.
·      Projecte “L’orientació professional i acadèmica”, a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria (ETSE): innovació tecnològica orientada a l’ocupabilitat i al territori, de la Universitat Rovira i Virgili, per la seva innovació en el disseny del pla docent amb la tecnologia com a element de valor afegit i per l’orientació a l’ocupabilitat i al territori.
Els premis van ser creats per Decret del Govern de 1996 i es lliuraran el proper 7 de setembre, durant l’acte d’inauguració del nou curs acadèmic 2016-2017. L’import atorgat a cada persona i projecte guardonats s’haurà de destinar a projectes d’innovació o de millora docent.
Switch to mobile version