Autor Economia
14 Juliol 2016 a 15:00

L’IPC augmenta un 0,5% aquest juny

Valoració IPC

Valoració IPC

La inflació anual de l’IPC al juny de 2016 és de el –0,8%, d’acord amb l’indicador avançat elaborat per l‘INE. Aquest indicador proporciona un avanç de l’IPC que, en cas de confirmar-se, suposaria un augment de dues desenes en la seva taxa anual, ja que en el mes de maig aquesta variació va ser de el –1,0%. En aquest comportament influeix la pujada dels preus dels carburants (gasoil i gasolina) i l’electricitat.

L’IPC (base 2011=100) disminueix un 0,5% interanual a Catalunya al juny del 2016. Els grups més inflacionistes han estat aliments i begudes no alcohòliques i comunicacions (1,8% ambdós). Contràriament, els decrements més elevats els registren habitatge (−4,8%) i transports (−4,0%).

A Catalunya, l’IPC (amb la base 2011=100), ha augmentat al juny del 2016 un 0,5% respecte al mes anterior i ha disminuït un 0,5% en relació al juny de l’any 2015. En termes mensuals, destaca el creixement en habitatge (1,8%) i en esbarjo i cultura (1,2%). En sentit contrari, es registren decrements en vestit i calçat (-1%), i en begudes no alcohòliques (-0,1%). No mostren variació medicina, comunicacions i ensenyament. En termes interanuals els increments més alts corresponen a aliments i begudes no alcohòliques i comunicacions (ambdos augmenten un 1,8%), mentre que baixen habitatge (-4,8%), transports (-4%) i esbarjo i cultura (-1,6%). A Espanya, l’índex augmenta un 0,5% respecte al mes anterior i disminueix un 0,8 en relació amb el mateix mes de l’any 2015.

Switch to mobile version