Autor Societat
10 Juliol 2016 a 15:00

Clara Farraró guanya la 8a Gran Final del ‘Pica Lletres’

La final s’ha celebrat al Teatre de la Passió d’Olesa

Pica Lletres

L’alumna Clara Farraró, del Col·legi Cor de Maria de la Bisbal d’Empordà, ha guanyat la vuitena Gran Final del concurs lingüístic ‘Pica Lletres’ que s’ha pogut veure aquest diumenge per una vintena de televisions locals, el canal La Xarxa Televisions (159 de Movistar+) i el Super3. La jove s’ha imposat a 16 contrincants en una final plena d’emoció en què s’ha proclamat vencedora després de superar diverses rondes de lletreig. El moment de la victòria ha arribat, en concret, després de lletrejar correctament la paraula “eixugavidres”. Per segon any consecutiu, és una alumna gironina la que aconsegueix el títol, després que la temporada passada se l’endugués una estudiant del Col·legi Maristes de Girona.

El concurs que fomenta el bon ús del català

La final, produïda des de fa quatre anys per La Xarxa de Comunicació Local i Televisió de Catalunya, s’ha celebrat al Teatre de la Passió d’Olesa, en una gala conduïda per Joan Dausà que ha comptat amb l’assistència d’un miler de persones, entre estudiants i professors.

‘Pica Lletres’ és una proposta pedagògica que, a partir de diferents proves i jocs, pretén millorar les aptituds lingüístiques dels joves. Al llarg de tot el curs, el concurs ha mobilitzat 12.000 alumnes de més de 200 centres educatius catalans.

El projecte, a més, ha comptat amb la col·laboració de 20 televisions locals, encarregades de la gravació i emissió de les diferents fases eliminatòries territorials, amb un total de 210 programes realitzats. Els canals de proximitat implicats són VOTV (Vallès Oriental Televisió), m1tv (Maresme), EL9TV (Osona), Canal Blau TV(Garraf), Canal Terrassa, TV Sant Cugat, Cugat.cat, Canal Reus TV, Canal Terres de l’Ebre, TAC 12 (Camp de Tarragona), Olot Televisió, TV Ripollès, TV Girona, Lleida TV, Aran TV, Pirineus TV, Canal Taronja central(Bages, Berguedà i Solsonès), TV Costa Brava, ETV i teleb.

Un projecte d’àmbit nacional

A la final d’Olesa han arribat alumnes d’arreu de Catalunya: Cassà de la Selva (Col·legi La Salle), la Bisbal d’Empordà (Col·legi Cor de Maria), Vic (Col·legi Escorial), Olot (Escola Pia), Ripoll (Escola Vedruna),Vilanova i la Geltrú (Escola Divina Providència), Granollers (IES Carles Vallbona), Sant Cugat del Vallès(Col·legi Viaró), Tarragona (Col·legi La Salle), Reus (Col·legi Maria Rosa Molas), Alcanar (Institut Sòl-de-riu), Vielha (Institut d’Aran), Lleida (Institut Josep Lladonosa), Artés (Institut Miquel Bosch i Jover), Calella(Escoles Freta), Esplugues de Llobregat (Escola Garbí Pere Vergès) i Badalona (Col·legi Badalonès).

‘Pica Lletres’ és un projecte de La Xarxa fet en col·laboració amb les televisions locals, basat en un format de Produccions Audiovisuals Antàrtida. Es va estrenar a TV3 però el 2007 el format va fer el salt a les televisions locals. Des de fa tres anys, a més, el concurs compta amb una versió radiofònica en què participen una vintena d’emissores locals

Switch to mobile version