Autor Economia
2 Juny 2016 a 10:00

Els empleats de BBVA escullen les entitats que participaran al programa Territoris Solidaris

Un dels objectius del programa és fer possible que les entitats més locals puguin realitzar els seus projectes

Imatge del web Wikimedia Commons

Imatge del web Wikimedia Commons

BBVA posa en marxa la cinquena edició de Territoris Solidaris, una iniciativa en la que els empleats del banc a Catalunya proposen i voten els projectes socials d’organitzacions no lucratives amb les quals volen col·laborar. Les entitats elegides després del procés de votació seran recolzades per l’entitat financera amb fins a 10.000 euros.

El procés d’invitació estarà obert fins al pròxim 17 de juny per als 3.872 treballadors del banc a Catalunya. BBVA va posar en marxa aquest programa fa cinc anys, amb la finalitat d’acostar més la seva activitat a les societats en les quals és present i implicar als seus empleats en l’assignació de recursos. Fins ara, s’han vist afavorides 736.000 persones a Catalunya, gràcies als 116 projectes votats pels empleats.

La cinquena edició de Territoris Solidaris de BBVA ha arrencat , amb una dotació total de 1.650.000 euros. Com en edicions anteriors, són els empleats els que proposen entitats del seu entorn i es converteixen en padrins i padrines dels seus projectes. Posteriorment, en la fase de votació, hauran de convèncer als seus companys per aconseguir ser els més votats. Amb la finalitat d’arribar a tots els àmbits geogràfics i atendre al major nombre de beneficiaris, totes les províncies a Espanya compten amb, almenys, un projecte seleccionat i serà premiat amb un màxim de 10.000 euros per projecte.

En la cinquena edició Territoris Solidaris existeixen dues categories:

Categoria general: en ella poden participar tots els empleats en actiu del banc i es premien projectes que es portin a terme en territori nacional.

Categoria de voluntariat: A més dels empleats en actiu, poden participar els prejubilats i jubilats del banc. Els projectes presentats poden tenir caràcter nacional o internacional i el seu padrí o padrina ha de ser voluntària de l’entitat.

L’auditora Ernst&Young serà l’encarregada de revisar tota la documentació de les organitzacions no lucratives participants per garantir que compleixen amb les bases del concurs, que es poden consultar en el web www.terriotoriosolidariobbva.com.

A partir de setembre, s’obrirà el període de votació per a totes les entitats participants. A Catalunya, les xifres de participació de la quarta edició van ser molt significatives, ja que va votar el 57% de la plantilla, es van apadrinar 154 projectes i, finalment, van resultar elegits 31.

Participació i balanç a Espanya

Al llarg d’aquests quatre últims anys, BBVA ha destinat set milions d’euros perquè les entitats elegides posessin en marxa 744 projectes. Aproximadament, la meitat dels empleats han participat a través de les votacions i, la cosa més important, gairebé 4.400.000 persones s’han vist beneficiades per les iniciatives posades en marxa per les entitats premiades.

La implicació dels empleats ha estat molt positiva, ja que sol en l’última edició, es van rebre 800 candidatures i, finalment, van ser elegides 178 entitats.

Switch to mobile version