Autor Sanitat
4 Març 2016 a 11:30

Situació econòmica del CST

Avui, a les 12 concentració al hall de l’Hospital

hospital de terrassa// Foto Joan Murcia

hospital de terrassa// Foto Joan Murcia

L’assemblea celebrada ahir  a la sala Joan Costa plena de gom a gom ha aportat més dades als treballadors sobre la situació actual.

En Xavier Lleonart, president del  Comitè d’empresa  ha deixat molt clar que la situació econòmica es suficientment dolenta com perquè el CST sigui intervingut ja que el deute es molt elevat i que la solució no pot passar només per augmentar les hores anuals dels treballadors.

No  obstant,  la direcció vol evitar-ho proposant un Pla d’estalvi per aconseguir que no sigui intervingut. Aquest Pla no representaria disminució de sou pel treballadors però si augmentaria les hores anuals de treball. Segons denuncia el Comitè, la direcció ja està portant-lo a la pràctica intentant pactar individualment amb els treballadors/res aquest augment de hores de treball. Per aquest motiu, hi haurà aquest matí una concentració a l’entrada de l’Hospital a les 12 del matí.

En quant a les causes per les que s’ha arribat a aquesta situació, el Comitè va explicar les següents:

  • Que l’Hospital al igual que la Mutua de Terrassa i el Hospital Parc Tauli tenia categoria 2A. Aquesta categoria es va perdre, baixant a 2B, quan els antics gestors van decidir prescindir dels serveis de Cirurgia Toràcica i Pediàtrica. Aquest canvi de categoria repercuteix en la facturació de l’Hospital en aproximadament 400 euros per cada alta
  • L’Hospital va invertir en la modernització del laboratori que, ara fa uns 8 anys, excepte la part d’Urgències, es va tancar i juntament amb Mutua de Terrassa es va constituir Catlab. Segons les estimacions, per aquest canvi, l’Hospital factura anualment 1,5 milions d’euros menys

I a continuació es tractà el tema “immobiliari” on resulta ser que el CST va comprar Torrebonica però el seu funcionament el gestiona la Fundació Sant Llàtzer de la que el CST no en té participació i que també, amb  aquesta Fundació, el CST li té llogat l’antic Hospital i li paga un lloguer elevadíssim segons el parer d’experts.

Sembla que el primer pas serà la realització d’ una auditoria al Hospital per part d’experts economistes per millorar la rendibilitat i veure si, com sembla, hi ha hagut problemes de gestió a nivell gerencial i aplicar mesures com eliminar estructures organitzatives obsoletes  com “l’estructura d’ambits” que ja han fet altres hospitals, i desmuntar l’estructura gerencial plena de càrrecs directius que abans no hi eren i tornant a l’estructura piramidal de direcció mèdica, gestió d’infermeria i supervisió.

El gruix de l’Assemblea, veia amb bons ulls aquesta solució de l’auditoria externa

Switch to mobile version